Molukken

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Handgemaakt aardewerk

Molukken,
Indonesië


We kozen voor de rust op het eiland Saparua, waar we met de boot naartoe gingen. Rustig was het zeker op de Molukken in de maand november. We verbleven hier in twee verschillende ´homestays´ in een paradijselijke omgeving. Guesthouse Rumah RP in Ihamahu is een hele leuke ervaring om bij de locals in huis te wonen! Snacks als pisang goreng (gefrituurde banaan) en traditioneel eten als ´papeda´ werden uitgeprobeerd. Dit laatste is met meel van de sagopalm gemaakt en ziet eruit als behangplaksel in een pan, dat je samen met een saus van je bord mag slurpen! We ontmoetten een Molukse vrouw met haar gezin die vanuit Nederland haar terugging naar haar roots. We leerden veel van hen over de geschiedenis. In het kleine dorpje Ouw kun je kijken bij het pottenbakken. Het is een ambacht die vaak aan huis wordt gedaan. Bekende producten die worden gemaakt zijn onder andere de papedakom. Het is een belangrijk item in de Molukse keuken. De Molukkers zijn zeer gastvrij en je voelt je er meer dan welkom.