Lombok en Gili

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gili Air

Lombok en Gili,
Indonesië


De Gili Air is een tropisch eiland te westen van Lombok. Het maakt deel uit van de Indonesische eilandgroep, de Gili-eilanden. Gili Air is het kleinste eiland van de Gili-eilanden en ligt het dichtste bij Lombok. De overige Gili-eilanden zijn Gili Meno en Gili Trawangan.

Op Gili Air hebben we een overnachting geboekt! Het is zeker een aanrader. Het enigste vervoersmiddel op het eiland is een paard met wagen, daarmee word je naar de kleine hotels gebracht. Onderweg rijd je over smalle zandpaden en kom je een bijzonder landschap tegen. Je ziet kleine weilanden met palmbomen waar de koeien van de bevolking hun gras staan te eten.
De bevolking op dit eiland wonen in kleine huisjes.

Helaas hebben we 2 dagen bewolking gehad en zelfs een fikse onweersbui. Het snorkelen en duiken is hier geweldig. we zijn schildpadden en zeesterren tegen gekomen. Het koraal rondom het eiland is beschadigd en word sinds kort goed beschermd door de eilandbewoners tegen dynamiet vissen en tegen toeristen die vissen op schildpadden.

Op deze ochtend stonden we, op aanraden van een vrouw wie we hebben ontmoet savonds aan de bar van het hotel, om half 6 op om de zonsopgang te zien, die prachtig moest opkomen achter de vulkaan. Helaas was het ook sochtends bewolkt en konden we de zon niet zien.

Wat ook een aanrader is om een fiets te huren en rond te fietsen over het kleine eiland.