Java

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De reis is belangrijker dan de bestemming

Java,
Indonesië


Deze foto is voor mij de erg speciaal.

We waren onderweg in het vliegtuig van Medan naar Bali. Ik lag eigenlijk te slapen, toen mijn vrouw naar het toilet moest en ik daardoor op moest staan. Terwijl ik dat deed viel mijn oog op het raampje van het vliegtuig, waar een vulkaan door de wolken zichtbaar was. Ik heb snel mijn iPhone uit mijn broekzak gehaald en deze foto geschoten.

In deze foto is het gezegde 'De reis is belangrijker dan de bestemming' naar mijn mening letterlijk zichtbaar. Wij zijn op dat moment nog onderweg naar Bali, maar ook onderweg naar Java, waar we twee weken later rond zullen trekken en waar we ook minimaal twee vulkanen zullen bezoeken. Ook zie je een stuk van de vleugel van ons vliegtuig, wat de nadruk op het woord reizen in het gezegde legt. Maar als ik niet aan het reizen was naar mijn bestemming(en), dan had ik deze foto nooit kunnen maken. Het was nog maar de eerste dag van onze vakantie, maar voor mij was dit moment en deze foto de reis al helemaal waard! De kers op de taart is echter ook de ringvormige wolkenformatie die rechtsboven de vulkaan zichtbaar is!

Twee minuten later was de vulkaan weer bedekt met de wolkenlaag die je linksonder al aan ziet komen en was het niet meer mogelijk om deze foto te maken. Uiteraard het feit dat we twee minuten later ook al weer een stuk verder gevlogen was een andere reden :D

Al met al een foto die gewoon zo had moeten zijn en een moment wat mij altijd bij zal blijven en gelukkig ook vastgelegd kon worden.

Ik moet alleen nog nagaan welke vulkaan dit nu precies was en hoop dit thuis via data van de foto te kunnen achterhalen. Terwijl ik deze foto plaats en dit stuk erbij schrijf ben ik echter nog maar net begonnen aan deze vakantie en hoop ik nog vele andere mooie foto's en momenten vast te kunnen leggen. Maar een foto als deze zal ik waarschijnlijk nooit meer maken ...