Java

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Teluk Hijau

Java,
Indonesië


Lonely Planet beschrijft Teluk Hijau als een prachtig strand, maar wel één waar je goed naar moet zoeken. En dat is helemaal waar. Pas bij de derde stop met onze 4WD vinden we het paaltje met verbleekte letters dat naar het strand verwijst. Na de afdaling via een rotsig pad kom je eerst op een vulkanisch strand vol zwarte kiezels dat na 10 minuten wandelen langzaam overgaat in een maagdelijke zandstrand.

Teluk Hijau of groene baai doet zijn naam eer aan. Het wordt omgeven door jungle en mangrovebos en het mooie is, er is helemaal niemand te bekennen. Tenminste niet op de doordeweekse dag dat wij er zijn, in het weekend schijnt het wel wat drukker te worden als de locals hier naartoe komen.

Niet alleen de omgeving is groen maar ook het zeewater heeft een turkooizen, groenige kleur en onder water is het al net zo mooi als erboven. Je kunt hier zwemmen tussen de tropische visjes en zeeschildpadden. Dus vergeet vooral je snorkelsetje niet!

Teluk Hijau ligt op ongeveer 2 uur rijden ten zuiden van de stad Banyuwangi in het in het laatste stukje ongerept oerwoud van Java.