Jakarta

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lekker slapen in een stinkstad

Jakarta,
Indonesië


Jakarta is smerig, daarover is iedereen het eens. Vele blijven daarom weg uit deze stad, maar je kunt er prima een paar dagen toeven. Wel is het in dat geval aan te raden ergens te slapen waar de overweldigende indrukken van deze metropool gecompenseerd worden, en dat kan in Wisma Tujuh. Dit is een kleinschalig guesthouse dat gerund wordt door de Javaanse Elisabeth, een bijzonder hartelijke vrouw die in een aangrenzend huis op hetzelfde terrein woont. Het guesthouse bestaat uit een open galerij die uitkijkt op een tuin. De kamers zijn wat klein en eenvoudig, maar op de veranda kun je lekker uitrusten met een drankje en een boek. Alle geluiden en indrukken van het hectische straatbeeld laat je achter je zodra je de poort binnenstapt, heel bijzonder!
Elisabeth is een erg leuke gastvrouw, die je welkom heet met een stuk cake en elke morgen ontbijt serveert op een tijdstip dat je zelf prettig vindt. Met een beetje geluk stelt ze je voor aan haar stokoude vader, die het leuk vindt nog eens een woordje Nederlands te kunnen spreken (en op school de topografie van Nederland heeft moeten leren, dus hij weet waar je woonplaats ligt :) ). Je kunt bij Elisabeth tevens terecht voor goede (restaurant)tips.
Het enige minpuntje is dat de douche niet gegarandeerd warm water geeft, en op maandagochtend is uitslapen lastig door de geluiden van een naastgelegen school. Afgezien hiervan echter is Wisma Tujuh een fijne uitvalsbasis voor een verblijf in een als zodanig bekend staande vieze stinkstad.
Te boeken via info@wismatujuh.com, en ook op www.hostelworld.com.