Bromo Tengger Semeru NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

On top of the world - Bromo Vulkaan in Indonesië

Bromo Tengger Semeru NP,
Indonesië


Een doorreis van West naar Oost- Java met het beklimmen van de Bromo Vulkaan als een van de hoogte punten

Het is een uur of vijf en de zon zakt al langzaam weg. Net zoals vele Tenggerese hindoes maken wij ook de toch naar boven. Niet om een offer te brengen, maar dit natuurgeweld en natuurschoon te aanschouwen.

Elk jaar op de veertiende dag van de maand Kasanga, dat is bij de bergbewoners de negende maand van het jaar de dag dat er offers gebracht worden. Hierbij gooien ze rijst, fruit, groenten, levende dieren of geld in de vulkaan als offer voor de goden. Ze vragen de goden voor zegeningen en verzekeren zich zo van een mooie oogst.

De legende gaat dat prinses Roro Anteng de goden van de berg toen om hulp voreg bij het krijgen van kinderen. Volgens de legende gaven de goden Anteng en haar man 24 kinderen. Het 25ste kind, Kesuma werd, hoewel er aanvankelijk veel weerstand was, geofferd aan de berg. Hierdoor ontstond de traditie om de goden tevreden te stellen door offers te brengen aan de berg.

Het beklimmen van de Bromo Vulkaan op 2392 meter is een behoorlijke uitdaging. Wanneer je aan de rand van de krater staat en naar beneden kijkt lijkt het landschap buitenaards..