Tamil Nadu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Henna tattoo

Tamil Nadu,
India


Henna is een tijdelijke tattoo. Henna wordt ook wel Mehndi genoemd, dat is de Indiase benaming. Het is een traditionele vorm van decoratie op het lichaam. Henna wordt gebruikt voor speciale gelegenheden, in veel gevallen een bruiloft. Henna is afkomstig van een plant die voorkomt in Pakistan, Egypte en India. De natuurlijke henna is (donker)rood van kleur. Meestal worden de henna tattoos getekend uit de losse hand.
De eerste vorm van henna werd ontdekt bij Egyptische mummies. In die tijd werd henna gebruikt voor versiering van het lichaam, maar ook om de huid te verkoelen. Vandaag de dag wordt henna veel gebruikt in de Arabische, Afrikaanse en Indische cultuur.
In islamitische landen wordt henna vaak gebruikt bij bruiden. Volgens hen houdt het de kwade geesten weg, waardoor de bruiloft meer kans van slagen zal hebben. De bruid- en bruidegom zullen meer geluk krijgen als ze trouwt met henna. Het is eigenlijk dus een soort van krachtbron voor het nieuwbakken huwelijkspaar. Naast de traditie is het ook een manier van decoratie.