Odisha

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bezoek Orissa

Odisha,
India


Orissa Tribes

Het is moeilijk om individueel een bezoek te brengen aan de verschillende hoogland tribes in Orissa.. Op internet is er maar weinig informatie te vinden hoe je individueel de stammen kan bezoeken. Wij hebben tijdens onze reis een bezoek gebracht aan de reisagent die onze reis verzorgde in Orissa. Deze reisagentschap bied ook reizen aan voor individuele reizigers. Hij werkt uitsluitend met mensen die geboren zijn in Orissa en de taal spreken van de verschillende tribes. Ook zijn zij op de hoogte van de verschillende levenswijze van de verschillende stammen. J e reist met een gids en een chauffeur, vaak tevens de kok.

Met deze mensen bezoek je ook de meer afgelegen tribe's . Ver weg van de gebaande wegen, want wegen zijn er vaak niet en je maakt soms lange wandelingen door een prachtige natuur om de dorpen te bereiken. Het is geen reis voor mensen die van luxe houden, want hotels zijn er niet in de buurt en het kamperen is vaak primitief. Maar het is echt de moeite waard en wacht niet te lang want er zijn bijvoorbeeld nog maar enkele vrouwen uit de Ghandabadorpjes, die de enorme nekringen en oorbellen dragen.

Er zijn een aantal regels die worden gehanteerd door dit reisagentschap
Wees terughoudend met fotograferen, vooral de mannen van de verschillende tribe's kunnen daar agressief op reageren
Respecteer de privacy en loop geen huizen binnen
Geef geen snoep, vreemde T shirts, ballonnen en plastic speelgoed
En als laatste en belangrijkste, geef de mensen een glimlach, want een glimlach is universeel en kan leuke contacten tot stand brengen.

Je kan de reis combineren met bezoek aan verschillende unieke wildparken en verschillende tempels waaronder de schitterende konark tempel.

Voor wie belangstelling heeft kan contact opnemen met
Alternatief Tours Pvt. Ltd . Bhubaneswar- 751020 Orissa India tel 91-674-2590830-2593436
Email: travelclub@ortel.net
of kijk op
www.travelclubindia.com