Bandhavgarh NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tijger in actie in Bandhavgarh NP - India

Bandhavgarh NP,
India


Bandhavgarh NP in het midden van India is één van de beste parken en wellicht het beste park om tijgers te zien. Je kan 's morgens en 's middags een game drive maken. Je moet dan wel een permit hebben. Het aantal permits is beperkt in verhouding tot het aantal bedden in de lodges. Dus als je last minute wil loop je een risico. De permit wordt dan ook meestal vooraf geregeld via je agent/ lodge.
Let op dat je er op het juiste moment bent, want sommige parken zijn niet alle dagdelen open. Daarnaast loop je in India altijd het risico dat het park opeens dicht gaat voor een tijgertelling, hoog bezoek, enz.

Hoe later in het droge seizoen hoe groter de kans op een tijger. Nadeel daarvan is dat de temperatuur flink op kan lopen. In april hadden we al dik 40 graden.

Een tijger zien is echter nooit zeker, een niet slapende tijger zien is bijzonder, een lopende tijger zien is heel bijzonder en een tijger in actie zien is geweldig om mee te maken.
De meeste kans heb je 'smorgens vroeg en tegen het donker. Deze jonge tijgerin zagen we tegen het donker en zoals gezegd was het geweldig om haar in actie te zien.