8 tips voor Ladakh, India weg van de massa image
Getty Images

8 tips voor Ladakh, India weg van de massa

Ladakh, in het hoge noorden van India, is een mythisch en verborgen land, ingesloten tussen zwaarbewaakte grenzen en machtige Himalayapieken. Een continuüm uit het verleden, waar inwoners leven volgens eeuwenoude tradities. We geven je acht tips om deze bijzondere regio te bezoeken.

1. Bezoek hoofdstad Leh

Hoofdstad Leh in Ladakh. Foto: Getty ImagesBezoek in Leh de moskee en het paleis. Foto: Getty Images

Leh is de hoofdstad van Ladakh. Gedurende 1600 jaar was dit een belangrijke handelsstad aan de Zijderoute. Op de dagelijkse markt wordt nog steeds van alles verhandeld. Loop door de kleurrijke straten en bezoek het Leh Palace, dagelijks geopend van 9 tot 17 uur. De entree bedraagt ca. € 1.


2. Ervaar het monnikenbestaan

Het Thikseklooster is opgebouwd als een taart met meerdere lagen. Foto: Getty ImagesHet Thikseklooster is opgebouwd als een meerlaagse taart. Foto: Getty Images

Op veel plekken in Ladakh vind je eeuwenoude Tibetaanse kloosters. De bekendste gompa’s staan in Thikse, Lamayuru en Hemis. Hier kun je de pure levenswijze van de boeddhistische monniken met eigen ogen ervaren. Sta vroeg op en laat je betoveren door het ochtendgebed dat om 07.00 uur begint. Grote kans dat je de enige toerist bent.


3. Rijd naar het dak van de wereld

Wari La-pas in Ladakh. Foto: Getty ImagesDe Wari La-pas in Ladakh staat garant voor fantastische uitzichten. Foto: Getty Images

Ladakh betekent letterlijk ‘Land van Hoge Passen’. In de top 13 van hoogste, berijdbare wegen ter wereld staan acht bergpassen in Ladakh. De Khardung La-pas is de bekendste, maar ook de ‘drukste’. Kies liever voor de Wari La-pas. Het uitzicht is hoe dan ook fantastisch.


4. Stap op de motor

Op de motor door Ladakh. Foto: Getty ImagesOp de motor door Ladakh. Foto: Getty Images

Voor de adrenalinejunkies is een roadtrip op een klassieke Royal Enfield een must. Stuur je motor over de smalle en rotsachtige bergwegen en ervaar het ultieme gevoel van vrijheid. Avontuur gegarandeerd. Een klassieke Royal Enfield-motor kun je huren bij Ladakh Bike Rental in Leh.


5. Maak een kamelentocht

Kamelentocht door de Nubravallei in Ladakh. Foto: Getty Images​​​​​​​Kamelentocht door de Nubravallei in Ladakh. Foto: Getty Images

In de zandduinen van Hunder in de Nubravallei kun je een tochtje maken op de rug van een bactrische kameel. De dieren werden vroeger ingezet in de karavanen die met hun handelswaren langs de oude Zijderoute trokken. Boek een tocht bij de hoofdentree van de Hunder Sand Dunes.


6. Feest als een boeddhist

Hemis Monastery in Ladakh. Foto: Getty Images​​​​​​​Toeschouwers kijken naar een gemaskerde dans op het Tse Chu- of Hemis-festival in Ladakh. Foto: Getty Images

Veel kloosters organiseren jaarlijks een eigen festival, waarbij monniken zich uitdossen in kleurrijke kostuums en traditionele dansen opvoeren. De bekendste is het festival van Hemis dat jaarlijks in de tweede week van juli plaatsvindt.


7. Bezoek het hoogste zoutmeer ter wereld

Pangongmeer Ladakh. Foto: Getty ImagesHet Pangongmeer in Ladakh lijkt bijna blauwgeverfd. Foto: Getty Images

Het Pangongmeer ligt op een hoogte van 4350 meter en is daarmee het hoogste zoutmeer ter wereld. Het water lijkt haast blauwgeverfd, en staat in schril contrast met de droge bergen eromheen.


8. Schot in de roos

Boogschieten in Ladakh. Foto: Getty Images​​​​​​​Boogschieten in Ladakh. Foto: Getty Images

Boogschieten is onderdeel van het cultureel erfgoed in Ladakh. Vroeger gebruikten krijgers de pijl en boog om zichzelf te verdedigen. Haal de Robin Hood in jezelf naar boven en daag een Ladakhi uit voor een potje archery. Chamba Camp beschikt over eigen boogschietvelden. Al zijn deze velden ook elders moeilijk te missen.


Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!