Filipijnen foto's & tips

'449902' door Soraya '449902' door Soraya

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

The simple life, El..

Soraya

In El Nido (Palawan) is er tussen 6:00 en 15:00 uur geen elektriciteit. Sommige producten kun je daarom beter niet aanschaffen en je beseft je ineens hoe vaak je gebruik maakt van elektriciteit, maar buiten dat... wie mist elektriciteit als je alleen maar hoeft te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft? Helder blauwe wateren, mooi zonnig weer, een bootje, prachtige rotsen, lekker eten en een relaxte sfeer. Geluk zit 'm in de kleine dingen en het is ook nog eens duurzaam (geen/minder elektriciteit)! :)

'239078' door Bluebird '239078' door Bluebird

FilipijnenManilla

FilipijnenManilla

Smokey Mountains

Bluebird

Dit is Smokey Mountains. Cultuurshock voor rijke westerlingen die op de Filipijnen op vakantie zijn. De vuilnisbelt van Manila waar kinderen leven en wonen. Je kunt je in een land als Nederland bijna niet voorstellen dat kinderen wonen en opgroeien op een vuilnisbelt. Samen met hun ouders zorgen ze er voor dat afval gescheiden wordt en hergebruikt. Ook wordt er door de kinderen houtskool gemaakt van allerhande hout wat ze verzamelen en kunnen gebruiken; dit is de rook die je op de achtergrond ziet. Ontzettend giftig om dag in en dag uit in te ademen maar enige bron van inkomsten. Aan de kleding en sieraden van het meisje te zien maken ze er het beste van.

'461052' door RobHoekstra '461052' door RobHoekstra

FilipijnenVisayas

FilipijnenVisayas

Maagden eiland

RobHoekstra

Virgin island ligt niet lang varen van Alona beach op Panglao island. Het is een klein onbewoond eilandje waar je even het Robinson gevoel kan ervaren. Met laag water heeft het een hele lange zandbank in de vorm van een halve maan. Maak op de terugweg nog een stop op Balicasag island. Hier kan je namelijk prachtig snorkelen.

'491355' door robhamerlinck '491355' door robhamerlinck

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Expeditie Robinson op

robhamerlinck

Het heeft wat voeten in aarde om in het noorden van het Filipijnse eiland Palawan te komen. Wij waren al twee dagen onderweg vanuit Nederland toen we 's avonds eindelijk het plaatsje El Nido binnenreden. Maar het is de moeite absoluut waard om hier naartoe te reizen. In El Nido huurden we een kayak en meerden aan op verschillende onbewoonde eilandjes met prachtige stranden. Dé bestemming voor wie het Expeditie Robinson gevoel wil ervaren.

'448700' door Soraya '448700' door Soraya

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Op een roze wolk

Soraya

Stel je eens voor... een zeer primitief hutje direct aan het strand, het grootste gedeelte van de dag geen elektriciteit, niks moet alles mag, een fijn weertje, alleen maar mooie wateren/stranden in de omgeving en natuurlijk dit uitzicht op de veranda van je hutje!! Mag ik terug? El Nido is de plek.

'38648' door RoelBeurskens '38648' door RoelBeurskens

FilipijnenVisayas

FilipijnenVisayas

In bad!

RoelBeurskens

Jongetje neemt een bad tijdens laagwater op het eiland Malapasqua.

'319080' door beeart '319080' door beeart

FilipijnenLuzon eiland

FilipijnenLuzon eiland

Sugar cane

beeart

De mensen gingen ongestoord door met hun werk. Ik heb een reportage in de Filipijnen gemaakt van de mensen die suikerriet aan het oogsten waren. Zwaar werk ! Met kapmessen kappen ze het riet af en brengen het in de vrachtwagen. De mensen droegen dikke kleren terwijl het een hete dag was. Dat verbaasde mij ! Suikerriet is er een van de belangrijkste handelsgewas in de Filipijnen.

'240219' door beeart '240219' door beeart

FilipijnenLuzon eiland

FilipijnenLuzon eiland

Laguna

beeart

S'morgens ontbijt met heel mooi uitzicht op deze vulkanen. Deze uitstap was heel verassend ! Ik dronk een Buko (kokosnoot) leeg terwijl ik van het uitzicht genoot

'434009' door reysigers '434009' door reysigers

FilipijnenLuzon eiland

FilipijnenLuzon eiland

Terrassen

reysigers

De Ifugao hebben het meest uitzonderlijke rijstterrassensysteem ter wereld ontwikkelt. De terrassen volgen namelijk de contouren van het natuurlijke landschap. Omdat de terrassen bovenop elkaar worden gebouwd, is het de Ifugao gelukt de terrassen zelfs tegen de steilste hellingen aan te bouwen

'484752' door RobHoekstra '484752' door RobHoekstra

FilipijnenChocolate Hills

FilipijnenChocolate Hills

Bohol hills

RobHoekstra

Bij een bezoek aan het eiland Bohol mag je een dagtrip naar de chocolate hills zeker niet overslaan. Hier zijn de heuvels echter nog niet van chocolade omdat we er in het natte voorjaar waren. Kom je echter later in het jaar dan veranderen de heuvels van groen in bruin door het verdrogen van het gras. Dus voor nu gewoon de Bohol hills.

'198361' door Bluebird '198361' door Bluebird

FilipijnenManilla

FilipijnenManilla

Pray For The Better

Bluebird

Deze foto behoeft uitleg. Lang nagedacht of ik hem online zou zetten want het is geen doorsnee reisfoto. Maar als je gaat reizen kom je nl. niet alleen geluk en zaligheid tegen! Vaak door de mooie foto's krijgen we een heel romantisch beeld over het reizen. Maar tussen geluk en zaligheid ligt ook een groot grijs gebied. Armoede, ziektes; kortom omstandigheden waarvan je van te voren goed geinformeerd moet zijn als je naar een bepaald land gaat! Deze foto laat zien dat mensen het niet altijd goed hebben, maar wel hoop blijven houden in hun God.

'214135' door RobHoekstra '214135' door RobHoekstra

FilipijnenVisayas

FilipijnenVisayas

Nieuwsgierig

RobHoekstra

Nog een in het rijtje anemoonvissen. Dit is de Clark-anemoonvis. Iets groter en donkerder dan de halsband- en drieband (Nemo) anemoonvissen. Ook deze zoekt de veiligheid op van de Anemoon. Deze foto heb ik gemaakt tijdens een duik op Bohol.

'264879' door miek122 '264879' door miek122

FilipijnenManilla

FilipijnenManilla

De slums van Manilla

miek122

We waren met een groep school-drop-outs ,van de vuilnisbelt, in een trainingscenter waar ze les kregen in wiskunde, engels, ondernemerschap en waar gewerkt werd aan hun zelfvertrouwen. Dit alles zodat ze klaar waren voor het opzetten van een eigen kleine onderneming. Dit was het uitzicht door het raam.. Ik vond het zo indrukwekkend.

'497642' door GCoomans '497642' door GCoomans

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Kleurrijke...zonsonde

GCoomans

Palawan is een parel van de Filipijnen. Deze foto genomen in El Nido waar het iedere avond een verrassing was welke kleuren er in de lucht verschenen. Je kunt je voor stellen waar wij iedere avond op hebben zitten wachten...

'494626' door GCoomans '494626' door GCoomans

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Big Lagoon

GCoomans

Deze dag hadden we een tour geboekt met de catamaran om te gaan eilandhoppen. Je kunt op El Nido 4 tours boeken a,b,c,d allemaal geweldig mooi.. Wij hadden a en c gekozen om op deze mooie dag te gaan doen. Ik heb werkelijk mijn ogen uitgekeken hoe mooi iedere stop weer was. Rotsen, veel groen, heel veel kleine eilandjes & adembenemende lagoons! Dit is de Big Lagoon waar ik na lang "dobberen" de catamaran precies in het midden zag liggen van de rotsen. Op dagen zoals vandaag is dit een mooi plaatje om mee weg te dromen....

'164039' door Dapau '164039' door Dapau

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Coron

Dapau

Ten noorden van het grotere Palawan ligt het prachtige Coron dat ook deel uitmaakt van de Calamianeilanden. Het onherbergzame eiland bestaat uit steile kalkstenen rotsen volledig begroeid met oerwouden en bossen. De biodiversiteit in de zee rond het eiland is bijzonder groot. Het gebied is vergelijkbaar met Halong Bay in Vietnam en volgens ons nóg mooier.

'495107' door jerrymartine '495107' door jerrymartine

FilipijnenLuzon eiland

FilipijnenLuzon eiland

Rijstvelden

jerrymartine

Bij een klein plaatsje in de buurt van Sagada, waren deze rijst terrassen die wij eigenlijk nog wel mooier vonden dan de beroemde rijst terrassen van Benau

'226434' door vmeulen '226434' door vmeulen

FilipijnenVisayas

FilipijnenVisayas

Tarsier

vmeulen

Een Tarsier in het Tarsier Sanctuary op Bohol. Dit is zoals ze daar zeggen het kleinste aapje ter wereld, wat niet helemaal waar blijkt te zijn. Gemaakt op een 5-weekse rondreis in de Filipijnen in 2009.

'513672' door RobHoekstra '513672' door RobHoekstra

FilipijnenVisayas

FilipijnenVisayas

Op een onbewoond...ei

RobHoekstra

Dit kleine bounty eilandje voorzien van een fijn zandbankje aan beide uiteinden ligt op een uurtje varen van Malapascua eiland. Malapascua eiland ligt dan weer op ongeveer een uurtje varen van het vasteland van Cebu. We waren helaas niet de enigen vandaag. Een nog kleiner bootje was ons voor.

'358432' door Cachou '358432' door Cachou

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Een levensechte...aan

Cachou

Op een plekje in Palawan, bijna toeristenloos, hebben wij deze ademloze zonsondergang mogen aanschouwen. Een kippevelmoment! Te mooi voor woorden. Toch? Wij waren in ieder geval diep onder de indruk van dit levensechte "aanzichtkaartje".

'455190' door mschutgens '455190' door mschutgens

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Heldere Oceaan van de

mschutgens

In sommige plekken van de filipijnen is het water zo helder, zo mooi, dat het moeite kost om in de boot te blijven! De eilanden rond Palawan waren zulke plekken. Een heerlijke plek tussen hoge rotswanden!

'435197' door BrendaMG '435197' door BrendaMG

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Banca op Nacpan

BrendaMG

Op de foto zie je een lokale vissersboot in de Filipijnen, een banca. Banca's zijn van hout gemaakt en de zijkanten bestaan uit lange bamboestokken. De banca wordt ook gebruikt om van het ene eiland naar het andere te komen en kan met gemak over open zee. Deze foto is gemaakt op Nacpan Beach. Ondanks dat het een prachtig wit strand is, zijn er weinig mensen. Palawan is een fantastische bestemming voor een ieder die van de gebaande paden af wil. Puur en relatief onontdekt!

'235644' door Bluebird '235644' door Bluebird

FilipijnenManilla

FilipijnenManilla

Money For Nothing

Bluebird

Elke vrijdag in de wijk Quiapo rond de Quiapo kerk komen alle katholiek gelovigen naar deze buurt om de kerkdienst bij te wonen. De omwonenden maken dankbaar gebruik van de gelegenheid om geld te verdienen. Zo zitten er tarotkaartlezers, fruitverkopers en souvernirverkopers. Er komen praktisch geen 'blanken' in deze buurt. Deze man wilde trots laten zien hoe goed deze dag voor hem verlopen was!

'451994' door Soraya '451994' door Soraya

FilipijnenBoracay

FilipijnenBoracay

Let's go surfing

Soraya

Boracay is veel van wat je van een eiland verwacht. Hagelwitte stranden, een azuurblauwe zee, palmbomen, veel relaxte mensen. Kortom: genieten. Zelfs op een 'mindere' avond vinden de locals hun weg naar het strand. Heerlijk mensen kijken en foto's schieten.