Luzon eiland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Batad: Parel onder de rijstterrassen

Luzon eiland,
Filipijnen


De rijstterrassen van Batad (Filippijnen) staan op de UNESCO werelderfgoedlijst en worden onofficieel ook wel het 8e wereldwonder genoemd. Ongelooflijk als je bedenkt dat deze terrassen compleet met de hand gebouwd zijn.

Wat een geweldige ervaring was dit! Verbonden met de natuur in plaats van met het internet want er is nog steeds geen (telefoon)service. Batad is een klein dorpje met nog geen 1500 mensen en alleen te voet te bereiken! De rijstterrassen zijn meer dan 2000 jaar oud en bekend vanwege de natuurlijke 'stairway to heaven'!

Wat mij betreft een must see. Niet alleen Batad, maar ook de andere rijstterrassen in het noorden van Luzon, zoals Maligcong en Bangaan. Overigens bezoeken de meeste toeristen de Banaue rijstterrassen omdat deze makkelijker te bereiken zijn. Echter staat niet Banaue maar Batad op de Werelderfgoedlijst. Ik raad ook aan om minimaal twee nachten in Batad te verblijven want er zijn een aantal viewpoints en een waterval waar je naartoe kunt hiken. Onthoud dat er geen normale wegen zijn, maar dat je door de rijstterrassen hiked. Al die trappen omhoog klimmen kan soms best heftig zijn, maar al die prachtige uitzichten is het meer dan waard. De Filipijnen is zoveel meer dan alleen de paradijselijke stranden!