Zijderoute

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Fietstocht stadsmuur Xi'an

Zijderoute,
China


Xi'an is een langere stop waard dan alleen een bezoek aan het terracotta leger! Proef de sfeer van het oude China binnen de oude stadsmuren in smalle straatjes en op de vele marktjes die je daar vindt. Geniet van de mooie klokkentoren en trommeltoren, vooral 's avonds als ze verlicht zijn

Boek zeker een fietstocht over de stadsmuur! De oude muur is 12 meter hoog en makkelijk, zeer goed bewaard gebleven en makkelijk te bereiken. Boven staan fietsen klaar om te huren en maak een bijzondere tocht van1,5 tot 2 uur.
Het mooie aan de tocht is dat je heel goed het verschil kunt zien het moderne en traditionele Xi'an. Buiten de muur zie je torenhoge gebouwen en autowegen, terwijl je binnenin smalle straatjes, oude huisjes en lokale markten ziet.
De zuidelijkste stadspoort is de mooiste van alle poorten. Er zijn ong. twee kleine winkeltjes op de muur om drinken te kopen.

Tot slot is Xi'an een goede stad om wat meer Westers te eten. Wij vonden de Chinese draaitafels helemaal top, maar mocht je even wat Westers willen kan dat hier.