Sichuan en Chongqing

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gokken in China

Sichuan en Chongqing,
China


Al vele honderden jaren is gokken onderdeel van de Chinese cultuur. Een voorbeeld is het spel Mahjong, dat 500 jaar voor Christus ontworpen werd door de Chinese filosoof Confucius.
In 1949 werd het spel verbannen door het communisme, omdat het veel werd gebruikt om te gokken, en dat was natuurlijk niet de bedoeling. Hoewel gokken onderdeel van de cultuur is, is het misbruik van spellen of vals spelen helemaal niet geaccepteerd.

Omdat Chinezen collectivistisch zijn, houden ze over het algemeen erg van sociale gelegenheden waarbij veel mensen betrokken zijn. Gokken creëert natuurlijk ook dat groepsgevoel waar de collectivist waarde aan hecht. Naast het sociale aspect, is de populariteit van gokken ook te vinden in het bijgeloof. Veel cijfers worden namelijk gezien als symbolen van geluk. Gokken op bepaalde getallen is dan ook erg populair. De nummers 6, 8 en 9 maken iemand gelukkig. De cijfers 4, 5 en 7 brengen ongeluk.
Gokken is onderdeel van de Chinese manier van leven, van de cultuur. Maar wat geen onderdeel van de cultuur is, is verslaving. Dat zal allicht de reden zijn dat er voor dit probleem weinig erkenning bestaat. Gokverslaafde Chinezen zoeken zelden hulp. Uit onderzoek blijkt dat dit komt door het gezichtsverlies dat ze lijden als ze toegeven dat ze een probleem hebben. Cultuur is dus van invloed op het gokgedrag. Chinezen worden beïnvloed door collectivisme, macht, onzekerheidsvermijding en de algemene manier van leven.

Deze foto is gemaakt in people's park Changdu. Of hier daadwerkelijk gegokt werd kan ik niet zeggen. De mannen hadden zeker veel plezier. Het werd wel gedaan in een stiekem hoekje achteraf. Wij mochten wel kijken en fotograferen.

bron Casino.nl