Shanghai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nanjing Lu, fotograferen en shoppen of andersom

Shanghai,
China


Wereldstad Shanghai is een paradijs voor vooral Chinese shoppers. Zij kijken hun ogen uit langs de 6 kilometer lange Nanjing Lu, die loopt vanaf The Bund, de boulevard bij de Huangpurivier, tot de Jingan tempel. Tot het Plein van het Volk is Nanjing Road voetgangersgebied en daar vind je dan ook de populairste winkels. De faam van Nanjing Road begon in de Britse tijd toen grote hoeveelheden buitenlandse goederen naar Sjanghai werden verscheept.
Is er voor westerse toeristen dan niets te beleven? Jawel, er zijn ook traditionele winkels. Dat zijn de plaatsen om producten van zijde en jade te kopen of Chinees borduurwerk. Op nummer 580 is een leuke overdekte markt. De prijzen zijn overigens redelijk voor westerlingen. Ze liggen iets lager dan in Europa.
Hier zie je een heel modern gedeelte van Nanjing Lu. Alles spiegelt, je weet even niet waar je loopt. De kubus op de achtergrond is een gewilde plek voor fotosessies. Er is mooi licht, je waant je tussen de wolken als je binnen bent. Het motto van deze kubus is: ‘Live every moment’.
Laten we dat dan maar doen.