Shanghai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Shanghai, de grootste stad

Shanghai,
China


Ook Shanghai is ooit begonnen als dorpje. Men leefde er van visserij en textielindustrie.
Nu is het de grootste miljoenenstad. Bij grootste denken we aan het aantal inwoners, niet de oppervlakte. Het aantal inwoners van miljoenensteden meet je niet zomaar! Wie hoort er bijvoorbeeld wel bij, en wie niet? En zijn de inwoners wel allemaal geregistreerd (illegalen)?
Er zijn twee veel gebruikte methoden om te bepalen welke stad het grootste is en die geven uiteraard verschillende uitkomsten. De eerste gaat uit van metropolen. De grootste is dan Tokio met 37.239.000 inwoners, maar bedenk dat een metropool uit veel meer bestaat dan alleen de stad zelf. De tweede methode gaat uit van “city proper”. Hier geldt de officiële telling van de stad zélf en dan komen we (in mei van dit jaar volgens Toplijster) uit bij Shanghai met 21.766.000 inwoners. En elke dag komen er 770 baby's bij...... Een verbluffend aantal.
Het is dan ook niet zo vreemd, dat het enige groen dat de meeste inwoners vanaf de woonkamer zien, op de vensterbank staat! En ’s avonds valt er voor velen ook niet echt te genieten van het uitzicht…….. De foto is genomen vanaf de 19e verdieping van ons hotel.