Shanghai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kinderdag in Shanghai

Shanghai,
China


We ontmoeten deze kinderen op de Bund van Shanghai, een lange promenade langs de Huangpurivier in het midden van de stad. Het is kinderdag*, de kinderen hebben een middag vrij van school. Wat is er dan leuker om op de Bund een ijsje te halen, wat te gaan varen en tot slot verwend te worden met speelgoed?

We kijken samen naar een van de hoogste en indrukwekkendste skylines ter wereld. Het is het district Pudong; de Oriental Pearl Tower valt het meest op. Deze is aan het begin van de jaren negentig gebouwd als radio- en televisietoren. De in totaal elf bollen stellen parels voor. In de drie grootste bollen vind je een observatiedek, zelfs een met een glazen vloer.
De kinderen hebben wel genoeg gezien, ze willen actie. Wij gaan ook verder, want het is behoorlijk warm in de volle zon.

*De Internationale Kinderdag (International Children’s Day), die op 1 juni gevierd wordt vindt zijn oorsprong bij de Geneva conventie voor het welzijn van kinderen in 1925. Deze dag wordt vooral gevierd in (voormalig) communistische landen zoals China en veel Oost-Europese landen. (Wiki)