De Verboden Stad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een beschermer van de verboden stad?

De Verboden Stad,
China


Aan het begin van de Ming-dynastie (1368-1644 besloot de jonge keizer, Yongle genaamd, dat de hoofdstad van het Chinese keizerrijk verplaatst moest worden van Nanjing in het zuiden naar Beijing in het noorden.

Hij gaf opdracht om de verboden stad te bouwen. Het bouwen van de Verboden Stad was een enorme opgave wat in totaal 14 jaar duurde om te voltooien. Het hout voor de pilaren van de bijna duizend gebouwen kwam helemaal uit de tropische oerwouden in het verre zuiden van China. De meeste tegels, stenen en marmer werden in een steengroeve zeventig kilometer ten zuiden van Beijing geprepareerd om vervolgens in de winter over het ijs en in de zomer over boomstammen naar het centrum van de hoofdstad geduwd te worden. De tegels binnenin de belangrijkste hallen werden maandenlang in speciale ovens in Suzhou in het zuiden van China gebakken voor hun gladde textuur en goudgele kleur. Al met al was het een enorm karwei en in de geschiedenisboeken is dan ook te lezen dat er in totaal meer dan een miljoen werklieden en meer dan honderdduizend ambachtslieden aan te pas zijn gekomen. (*bron bezoekchina.nl).

Op de foto is een van de vele beelden in de verboden stad te vinden. Als je de verboden stad wilt bezoeken moet je wel wat tijd hebben. Het is immens en daardoor niet in één of twee uurtjes te bezoeken. Dit moet je overigens ook niet willen. Er is zoveel te zien dat je hier uren kan ronddwalen.