Chinese Muur

'233332' door biancavanderwerf '233332' door biancavanderwerf

ChinaChinese Muur

ChinaChinese Muur

The wall

biancavanderwerf

We hebben door China getrokken en alles op eigen houtje gedaan, maar de eerste week viel in de beruchte vakantieweek van de Chinezen zelf. Alles gaat dan dicht en werkt niet.... Zodoende konden we geen chaufeur vinden en moesten we mee met een tourtje... 9 km over de muur in 4 uur! Voor mijn ongeoefende benen was dit superheftig! Het was zooo drukkend omdat het ging regenen en daardoor waren de uitgesleten stenen ook glibberig. Er was bijna geen tijd voor het maken van de foto's, maar NATUUUURLIJK was het een onge-evenaarde ervaring! Ik wil hier zeker nog eens naar terug. Echt een wereldwonder!

'408672' door Obiwan '408672' door Obiwan

ChinaChinese Muur

ChinaChinese Muur

Mao zegt:

Obiwan

"Hij die de Grote Muur niet heeft beklommen is geen echte man" - Mao Zedong. Nou, daar mag je het dan mee doen. Gelukkig twijfelde ik niet echt, maar ik ben toch blij dat ik er geweest ben. Je weet maar nooit. En de dames? Die hoeven zich weer nergens zorgen om te maken. Dit gedeelte heet Simatai, relatief ver van Beijing in vergelijk met de andere locaties maar wel rustig. Helaas is dit gedeelte al gesloten sinds juni 2010 voor renovatie en ik hoorde zelfs dat het gekocht is door een projectontwikkelaar (!) Simatai heeft 35 torens en is gebouwd onder toezicht van generaal Qi Jiguang tijdens de Ming-dynastie (1368-1644) Simatai is het enige gedeelte dat nog steeds het oorspronkelijke uiterlijk van de Ming-dynastie heeft.

'341100' door Annemaria '341100' door Annemaria

ChinaChinese Muur

ChinaChinese Muur

De Chinese muur

Annemaria

Wat een bepalend monument voor het landschap, die Chinese Muur! En wat bijzonder om er zelf overheen te lopen! We zijn vanuit Beijing naar het noord-oosten gegaan om daar bij Jinshanling de mmuur op te klimmen. Geen mens te bekennen, alleen een lief vrouwtje dat ons op leek te wachten (onze taxichauffeur pleegde net voor aankomst een verdacht belletje....) om ons te begeleiden naar de muur en meteen van alles aan ons wilde slijten. We vonden haar wel leuk en besloten met haar mee te lopen (echt veel keus hadden we niet eigenlijk, ze bleef gewoon dicht bij ons) om haar later van wat koopwaar te ontdoen. Veel teveel betaald, maar dat was redelijk bewust.

'359872' door Esthers '359872' door Esthers

ChinaChinese Muur

ChinaChinese Muur

'' 'n zware pijp roke

Esthers

'' 'n zware pijp roken ''. Deze vrolijke man bij de Chinese muur rookt een zware pijp ( = gezegde: door eigen schuld in moeilijkheden komen) als je maar lang genoeg van deze zware pijp blijft roken, kom je vanzelf in (gezondheids) moeilijkheden. Maar deze man lacht volgens ons alle problemen weg.

'375979' door twalia '375979' door twalia

ChinaChinese Muur

ChinaChinese Muur

Chinezen op vakantie

twalia

China, een land met meer dan een miljard inwoners. Inwoners waarvan een groot deel er de laatste jaren op economisch gebied flink op vooruit is gegaan. Dit uit zich onder andere in een toename in het binnenlandse toerisme. En dat is te merken, want bij alle toeristische attracties struikel je over de vakantie vierende Chinezen. Dat is de reden dat we een 'rustig' deel van de Chinese muur opzochten, maar helaas werkte het weer niet mee en konden we geen hand voor ogen zien. Toen het een paar dagen later stralend weer was, besloten we toch nog een keer naar de Chinese muur te gaan. We gingen met de bus naar Badaling, een van de meest populaire stukken. Nou, dat hebben we geweten... Zoals op de foto te zien is, was er bijna geen doorkomen aan. En dan al die paraplu's die gebruikt worden om de huid te beschermen tegen de zon. Het was een gezigzag om alle uitstekende punten te omzeilen! Maar zoals we inmiddels ook al wisten, zijn de meeste toeristen aangesloten bij een tourgroep. Dus geduld loont... Een stukje verder lopen en een uurtje later, dan ben je weer alleen met de muur!

'265571' door sofieopdebeeck '265571' door sofieopdebeeck

ChinaChinese Muur

ChinaChinese Muur

Chinese Muur in...Jin

sofieopdebeeck

Ik heb het niet zo gevolgd (zit momenteel in China), dus ik weet niet of hij er al bij zit, maar ik vind dat de Chinese Muur ook een prachtig staaltje van architectuur is.

'260307' door geervannesmeed '260307' door geervannesmeed

ChinaChinese Muur

ChinaChinese Muur

Badaling

geervannesmeed

De fascinerende Chinese Muur,die je zo'n 75 km buiten Beijing vindt, dateert uit de 3e eeuw voor Christus. Deze 6700 km lange muur, waarvan trouwens slechts een heel klein gedeelte gerestaureerd is, is één van de meest opmerkelijke menselijke prestaties en één van de belangrijkste monumenten van de Chinese beschaving. Je moet beslist een stukje over deze indrukwekkende Muur gewandeld hebben en hebben genoten van het uitzicht over de omringende groene heuvels.

'398838' door RobHoekstra '398838' door RobHoekstra

ChinaChinese Muur

ChinaChinese Muur

Grote witte muur

RobHoekstra

Even een winters plaatje tussendoor. Ik was in de winter in Peking wat erg koud was. Gelukkig leverde deze winter wel een leuke witte muur op. En een ander voordeel...het was er niet druk.

'510431' door Jenny '510431' door Jenny

ChinaChinese Muur

ChinaChinese Muur

Stoeltjeslift, muur,.

Jenny

Vorig jaar juli maakten we een rondreis in China en natuurlijk ontbrak een bezoekje aan de wereldberoemde Chinese Muur niet op het programma. Een bezienswaardigheid die niet alleen bij volwassenen, maar ook zeker bij kinderen tot de verbeelding spreekt. Wij bezochten de Chinese Muur c.q. Grote Muur bij de plaats Mutianyu, ca. 90 km ten noordoosten van Beijing en gelegen op ongeveer 1.130 meter hoogte. Dit stuk muur van 1,5 km lang stamt uit 1368 en werd opgetrokken op de fundering van de muur die tijdens de Qi-dynastie (550-577 n.C.) werd gebouwd. Langs het gerestaureerde gedeelte staat een serie wachttorens. De ochtend zag er, in 5 stappen, als volgt uit: 1: Met de bus van Beijing naar Mutianyu (niet saai, in Beijing waren er onderweg veel beroemde gebouwen te zien). 2: Met de stoeltjeslift met prachtig weids uitzicht naar de muur. 3: Een mooie maar pittige wandeling, vanwege de ongelijke treden, over de muur waar we verrassend genoeg slechts een handjevol andere toeristen troffen. 4: Via de rodelbaan terug naar beneden (kon ook met de stoeltjeslift). Beneden werden we verwelkomd door als krijgers verklede mannen met grote zwaarden waar je mee op de foto kon gaan. 5: Een overheerlijke lunch (eten met stokjes, leuke uitdaging).

'353350' door meeko '353350' door meeko

ChinaChinese Muur

ChinaChinese Muur

China Wall

meeko

De Chinese Muur of Grote Muur is een uit aarde en stenen opgetrokken verdedigingswal in het noorden van China. De 6.259 kilometer lange verdedigingswal, die in het Chinees Muur van 10.000 li (6440 kilometer) heet, moest het Chinese Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren en strekt zich uit van Shanhaiguan bij Bo Hai (300 km oostelijk van Peking) tot Lop Nur in het zuidoostelijk deel van de autonome regio Sinkiang. De gehele verdedigingslinie, inclusief verdedigingsgroeven van 359 kilometer en 2.232 kilometer aan natuurlijke grenzen (rivieren, heuvels en bergen), heeft een lengte van 8.850 kilometer. Fantastisch en onvoorstelbaar groots om te aanschouwen! Wij hebben de muur bezocht bij Mutianyu, dit is een minder toeristisch gedeelte, op sommige trajecten hadden we de muur bijna voor ons alleen.

'400293' door PleunGroeneveld '400293' door PleunGroeneveld

ChinaChinese Muur

ChinaChinese Muur

De Muur

PleunGroeneveld

Als reiziger mag je een wandeling (klim) over de Chinese Muur niet overslaan. Voor mij was het een sensatie om dit een keer te doen. Wij waren er in februari met -15 graden dus extra warm gekleed omdat ik niet wist wat voor omstandigheden we konden verwachten, We hadden geluk die dag niet teveel nevel en een dun zonnetje, conclusie: veel te warm gekleed dus heb ik aardig lopen zweten. Maar wel een schitterende ervaring rijker.

'434594' door geervannesmeed '434594' door geervannesmeed

ChinaChinese Muur

ChinaChinese Muur

Chinese Muur

geervannesmeed

De fascinerende Chinese Muur,die je in Badaling (zo'n 75 km buiten Beijing) vindt, dateert uit de 3e eeuw voor Christus. Deze 6700 km lange muur, waarvan trouwens slechts een heel klein gedeelte gerestaureerd is, is één van de meest opmerkelijke menselijke prestaties en één van de belangrijkste monumenten van de Chinese beschaving. Je moet beslist een stukje over deze indrukwekkende Muur gewandeld hebben en hebben genoten van het uitzicht over de omringende groene heuvels.

'521912' door sgtravel '521912' door sgtravel

ChinaChinese Muur

ChinaChinese Muur

De muur bij...Jinshan

sgtravel

Een mooie kijk op het Jinshanling gedeelte van de Chinese muur. Dit ligt zo'n 3 uur rijden van Beijing en ziet vrijwel geen toeristen, waardoor je rustig kan genieten van dit schitterende bouwwerk!!! In Jinshanling kun je overnachten in het Jinshanling Guesthouse, een eenvoudig 2* hotel op slechts 500 meter van de muur, waardoor je s ochtends als eerste op de muur kunt zijn!

'453205' door jaapburgers '453205' door jaapburgers

ChinaChinese Muur

ChinaChinese Muur

Chinese muur

jaapburgers

De Chinese Muur of Grote Muur is een uit aarde en stenen opgetrokken verdedigingslinie in het noorden van China. De ruim 6.000 kilometer lange muur moest het Chinese Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren. De gehele verdedigingslinie, inclusief natuurlijke grenzen (rivieren, heuvels en bergen), heeft een lengte van 8.850 kilometer. Met dank aan wikipedia.

'393650' door johan ensing '393650' door johan ensing

ChinaChinese Muur

ChinaChinese Muur

The Wall

johan ensing

De 10 kilometer muur tussen Jinshanling en Simatái, onderbroken door maar liefst 43 wachttorens, slingert zich een weg door een prachtig, vruchtbaar berglandschap. De charme van dit deel van de muur komt voort uit het feit dat dit deel muur niet gerestaureerd is. Grote drommen toeristen en souvenierverkopers ontbreken evenals bordjes die bij de diverse splitsingen van de muur de juiste richting aangeven. Helaas is een deel van de muur sinds 2010 afgesloten voor restauratie.

'332559' door Obiwan '332559' door Obiwan

ChinaChinese Muur

ChinaChinese Muur

???

Obiwan

Ongeveer 120 km ten noordoosten van Beijing bij de toegang van de strategische pas Gubeikou ligt Simatai. De grote muur is hier 5.4 km lang met 35 torens. De grote muur specialist, Professor Luo Zhewen, heeft gezegd, "de grote muur is de beste van alle Chinese gebouwen en Simatai is het beste van de grote muur. UNESCO heeft Simatai ook aangewezen als Wereld cultureel erfgoed . Het is wat verder rijden maar dan heb je ook wat. Kijk maar eens hoeveel toeristen er zijn.

'345976' door kellybaetsen '345976' door kellybaetsen

ChinaChinese Muur

ChinaChinese Muur

Great Wall

kellybaetsen

Deze foto is genomen op de muur bij Jinshangling. Jinshanling kent opvallend veel delen van de Muur die niet gerestaureerd zijn. Er zijn nog veel originele elementen te zien en de wachttorens met ramen voor boogschutters zijn nog origineel. Dit stuk van de muur ligt op ongeveer tien kilometer lopen van Simatai. Bij Jinshangling is ook een klein hotel op tien minuten lopen van de muur. Dit hotel is handig als je meer dan een dag op de muur wil doorbengen wat zeker aan te raden is. Verwacht geen luxe hotel want het is zeer eenvoudig hotel maar dan wel op een toplocatie. De muur aan de rechterzijde van Jinshanling is gerestaureerd en de linkerzijde is ongerestaureerd. Je ziet zo goed het verschil. Het is ook zeker aan te raden om de route Gubeikou-Jinshanling te lopen maar trek daar wel voldoende tijd voor uit want het is een lange wandeling maar zeker de moeite waard.

'406157' door sgtravel '406157' door sgtravel

ChinaChinese Muur

ChinaChinese Muur

Chinese muur

sgtravel

Een mooie kijk op het Jinshanling gedeelte van de Chinese muur. Dit ligt zo'n 3 uur rijden van Beijing en ziet vrijwel geen touristen, waardoor je rustig kan genieten van dit schitterende bouwwerk!!!

'301841' door pddenooijer '301841' door pddenooijer

ChinaChinese Muur

ChinaChinese Muur

Concentratie!

pddenooijer

Opperste concentratie van deze man bij het lezen van de krant! En dat midden in een drukke winkelstraat, je moet het maar kunnen. Wel gezellig zo!

'424329' door daphnekeune '424329' door daphnekeune

ChinaChinese Muur

ChinaChinese Muur

Chinese beentrainer

daphnekeune

Als je de Chinese Muur bewandelt van Simatai naar Jinshangling, dan is dat best een inspannende bezigheid. Vooral als het ook nog eens regent waardoor de steile stukken extra glad zijn en de mist je zicht enigszins belemmert. Bovendien zijn de niet gerestaureerde gedeeltes gewoonweg slecht begaanbaar door afbrokkelend gesteente, en moet je oppassen dat je niet in je enthousiasme de muur áfstapt. Het doorkijkje biedt zicht op een bovenbeenspier-uitdagende klim (of afdaling....).

'409616' door sgtravel '409616' door sgtravel

ChinaChinese Muur

ChinaChinese Muur

Begroeide muur

sgtravel

Een mooie kijk op het Gubeikou gedeelte van de Chinese muur. Dit gedeelte ongeveer 3 uur rijden vanaf Beijing is nog een ongerestaureerd stuk, waar de natuur het geclaimde stuk aarde probeerd terug te halen. Als je hier dan overheen wil lopen moet je soms door een woud van planten !!!

'320010' door Obiwan '320010' door Obiwan

ChinaChinese Muur

ChinaChinese Muur

Goede conditie

Obiwan

De muur bij Simatai. Het is een genot om na de klim omhoog weer "vanzelf" naar beneden te kunnen lopen. Het meertje links is de scheiding, het dal, tussen de twee gebergten en hier gaan we nadat we het laatste stukje met de tokkelbaan zijn afgedaald met een bootje naar het opstappunt. Je kunt ook het water oversteken via een hangbrug om verder de andere kant op te lopen maar zonder eindbestemming voelde we daar niet veel voor. Toch is het op sommige plekken opletten waar je je voeten neerzet en een beetje conditie komt ook van pas. Maar het uitzicht...............!!

'528851' door RobHoekstra '528851' door RobHoekstra

ChinaChinese Muur

ChinaChinese Muur

Koud maar lekker...ru

RobHoekstra

Een must tijdens je bezoek aan Beijing is een bezoek aan de grote muur. Er zijn heel veel verschillende plekken om de muur te beklimmen. Ik koos destijds voor Mu tian yu. Het ligt iets verder weg van Beijing en zou daardoor wat minder druk bezocht worden dan Badaling. Ik weet niet wat ze in China met druk bedoelen want ik was op enkeling na alleen daar. Had waarschijnlijk ook wel een beetje met de ijzige kou te maken. Voor een muur best de moeite waard.