Chittagong

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Permits om Chittagong Hill Tracts te bezoeken

Chittagong,
BangladeshEén van de prachtige regio's in Bangladesh is Chittagong Hill Tracts. Een regio die grenst aan Myanmar en India en waar maar liefst 14 verschillende etnische groepen wonen.

Kleine dorpjes, marktjes en heel veel vriendelijke en gastvrije mensen. Als je deze regio bezoekt doe je af en toe een stapje terug in de tijd en mag je meegenieten van een levensstijl die nog heel traditioneel en basic is.

Het is echter ook een regio waar in de jaren 70 en 80 Bengalen naar verhuisden en in conflict kwamen met de locale stammen. Sinds 1997 is er een vredesverdrag. Als toerist is het een gebied waar je niet zo maar naar toe kunt. Je hebt travelpermits nodig. Dat betekent dat je vooraf je reisroute moet bepalen. Voor je het gebied bezoekt moet je je reisplannen indienen bij de locale autoriteiten. Je hebt langs de toegangswegen een aantal checkpoints waar je een kopie van je reisplannen moet achterlaten en je moet registreren. Ook in de kleine dorpen moet je je registreren bij de politie.

Als je dit zelf wilt regelen is dat een heel gedoe. Een gids kan hierbij erg behulpzaam zijn. Bovendien betekent aankomen zonder gids in deze regio vaak dat je gewapende politie escorte krijgt, waarvoor jij moet betalen. Bangladesh Ecotours ([url="http://www.bangladeshecotours.com/" target="_blank"]http://www.bangladeshecotours.com/[/url]) is een betrouwbare reisorganisatie met goede connecties in deze regio. Zij kunnen je tegen betaling helpen met permits en als je dat wilt een gids leveren.

Het klinkt misschien wat omslachtig om dit gebied te bezoeken, maar ik kan alleen maar benadrukken dat het meer dan de moeite waard is om dit prachtige gebied te bezoeken.