Spotgoedkoop op wereldreis? Dit is dé route! image
Vellah

Spotgoedkoop op wereldreis? Dit is dé route!

Het vergt een hoop gepuzzel, maar een wereldreis hóéft niet duur te zijn. Tenminste, als je weet hoe je moet zoeken. Wij helpen je alvast op weg met deze spotgoedkope wereldreis. 

Lijkt dit jou wel wat? Zo boek je deze reis zelf (Kaart: Skyscanner)

Vraag ons niet hoe, maar ticketwebsite Skyscanner wist bovenstaande wereldreis samen te stellen voor maar € 1048. Overtuigd? Dit zijn de elf spotgoedkope enkeltjes die je (via Skyscanner) moet boeken.


1. Eindhoven - Sofia (Bulgarije), vanaf € 10*

Je reis om de wereld vangt aan in Sofia, de hoofdstad van Bulgarije. Vanuit Eindhoven vlieg je er voor een prikkie heen met Wizzair (vanaf € 10).


2. Sofia (Bulgarije) - Dubai (VAE), vanaf € 40*

Je zou het niet zeggen, maar de vliegverbinding tussen Sofia en Dubai – dé toegangspoort naar het Midden-Oosten – is uitstekend. Met Wizzair vlieg je er al voor € 40 heen. 


3. Dubai (VAE) - Mumbai (India), vanaf € 71*

Wist je dat je spotgoedkoop naar India reist als je een omweg neemt? (Foto: Steven Lewis, Unsplash)

Over dit traject doe je slechts drie uurtjes. Als je eenmaal aangekomen bent in Mumbai, zal je echter een manier moeten vinden om over land (of door de lucht) op het vliegveld van Visakhapatnam te geraken. Al lijkt ons een roadtrip door dit kleurrijke land geen straf. Het goedkoopste ticket naar Mumbai boek je via Jet Airways (vanaf € 71). 


4. Visakhapatnam (India) - Kuala Lumpur (Maleisië), vanaf € 40*

De Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur is een geliefd startpunt voor rondreizen door Zuidoost-Azië. Met AirAsia vlieg je er voor € 40 heen.


5. Kuala Lumpur (Maleisië) - Medan (Indonesië), vanaf € 19*

Vanuit Kuala Lumpur zit je in een mum van tijd in het Indonesische Medan. Van hieruit kun je afzakken over Sumatra en Java, alvorens je reis effe lekker te pauzeren op het altijd relaxte Bali. Je goedkope vlucht (vanaf € 19) regel je bij AirAsia. 

Onder andere Columbus-partner Riksja Travel verzorgt reizen naar Indonesië

6. Denpasar, Bali (Indonesië) - Darwin (Australië), vanaf € 53*

Australië is min of meer een verplichte stop tijdens elke wereldreis. In dit geval kom je aan in het noordelijke Darwin, en moet je vroeg of laat Cairns zien te bereiken voor je volgende vlucht. Veel reizigers gebruiken de grote afstanden in Australië als excuus voor een roadtrip. Per camper bijvoorbeeld. Een enkeltje van Bali naar Darwin kost je € 53, met Jetstar.


7. Cairns (Australië) - Osaka (Japan), vanaf € 181*

Hetzelfde Jetstar biedt ook vluchten aan naar verder gelegen bestemmingen. Zo kun je in Cairns op het vliegtuig stappen naar het 7,5 uur verderop gelegen Osaka in Japan, waar je onder andere tempels, hooglanden en de moderne metropool Tokio kunt bezoeken. Jetstar, € 181. 

Onder andere Columbus-partner Sawadee verzorgt reizen naar Japan

8. Osaka (Japan) - Honolulu, Hawaï (VS), vanaf € 135*

Wist je dat je vanuit Osaka goedkoop de Pacific over vliegt? (Foto: Sorasak, Unsplash)

Het lijkt ondenkbaar, en toch vlieg je voor een zacht prijsje van Japan naar de Amerikaanse staat Hawaï. Met AirAsia maak je de oversteek al voor € 135. 

Onder andere Columbus-partner NBBS Reizen verzorgt reizen naar de VS.

9. Honolulu, Hawaï (VS) - San Francisco (VS), vanaf € 219

Met Hawaiian Airlines vlieg je voor € 219 naar het Amerikaanse vasteland, waar een nieuw reishoofdstuk begint: een indrukwekkende roadtrip door West-Amerika en Mexico

Onder andere Columbus-partner NBBS Reizen verzorgt reizen naar de VS.

10. Cancún (Mexico) - Manchester (Engeland), vanaf € 263

Je hebt het gered tot Cancún, op het Mexicaanse Yucatan. Nog effe genieten op de prachtige stranden dus, voor je terugvliegt naar Europa. Voor € 240 vlieg je de oceaan over met Condor.

Onder andere Columbus-partner Outsight Travel verzorgt reizen naar Mexico.

11. Londen (Engeland) - Eindhoven, vanaf € 17*

Je wereldreis eindigt waar je eraan bent begonnen; in Eindhoven. Maar vóór je daar aankomt, geniet je in Londen eerst nog van je laatste reisdagen. Het traject tussen Manchester en Londen leg je af met de trein en je terugvlucht naar Nederland met Ryanair (vanaf € 17).  

Onder andere Columbus-partner Buro Scanbrit verzorgt reizen naar Engeland.

Voila, zó boek je dus een wereldreis langs zeker tien stops voor slechts € 1048!

*Genoemde prijzen op basis van een enkeltje voor één persoon op de peildatum 1 mei 2018. 


Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!