Dit is hét budgetalternatief voor de dure Galapagos image
Pimwestenberg

Dit is hét budgetalternatief voor de dure Galapagos

De Galapagoseilanden zijn niet het énige pareltje voor de kust van Ecuador. Doe jezelf en je portemonnee een gróót plezier en neem onze tip in overweging. Wij introduceren: Poormans Galapagos.

De Galapagos zijn mooi, maar daar hangt óók een hoog prijskaartje aan (Foto: Only One)

Toegegeven, de Galapagoseilanden zijn voor wildlife-liefhebbers een paradijs. Snorkelen met zeeleeuwen, schildpadden, zeeleguanen én voorbijschietende pinguïns kan nergens anders op de wereld. Vervolgens struikel je op het vaste land over deze - en nog veel meer -  zeezoogdieren. Niet voor niets reisde Charles Darwin naar deze archipel voor de beproeving van zijn evolutietheorie.

Maar, en die grote maar is er zeker, we moeten het ook even hebben over het prijskaartje. Alleen entree tot het park kost al 100 dollar, en dat is een schijntje bij de overige kosten. De Galapos liggen op twee uur vliegen van het vasteland en voor een ticket leg je zo honderden dollars neer - bodemprijs is 300 dollar. Voor een boottripje van één dag langs de 130 eilandjes tik je minimaal 250 dollar p.p af. Dat loopt dus al heel snel flink op ...


Haal een blauw voetje op Isla de la Plata (Foto: Reisreporter Saskia Kaarsgaren)

Niet van plan om in een paar dagen je gehele budget erdoorheen te jagen? Gelukkig is er een alternatief: Isla de la Plata. Vlak voor dezelfde westkust van Ecuador ligt dit kleine eiland. Een dagtocht, wat genoeg is om het eiland te ontdekken, kost je tussen de 30 en 60 dollar. Dat is dan ook nog inclusief de oversteek, een gids, lunch én snorkeltocht.

Isla de Plata heeft óók de bijzondere wildlife die de Galapagos te bieden heeft, maar dan wel op een kleinere schaal. Snorkelen doe je hier met kleurrijke vissen en schildpadden, er zwemmen walvissen (juni t/m oktober) vlak voor de kust, de bijzondere blauwvoetgent en fregata waggelen en vliegen rond. En bonus: de uitzichten zijn fenomenaal.

Als het begint te schemeren zet je boot weer koers terug richting het vasteland. Het is namelijk verboden om te overnachten op Isla de la Plata. Het fragiele ecosysteem heeft op die manier niet te lijden onder een 24/7 toestroom van toeristen. Win-win dus. Zowel je portemonnee als de natuur weet jouw tripje te overleven.


Reisreporter Wim Croes spotte deze walvis rondom Isla de Prata.

Meer van dit soort tips? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!