Wild Coast

Transkei (Wild Coast) is het vaderland van de Xhosa. Wild Coast is het minst ontwikkelde en één van de ruigste gebieden van Wild Coast. Hier worden tradities in stand gehouden en leven Xhosa in rijkelijk gekleurde huisjes. Ook het geboortedorp van Nelson Mandela, Mvezo, ligt in de omgeving van de Wild Coast. Het gebied kenmerkt zich door vele rivieren, watervallen, kliffen en zandbaaien.

Informatie over Wild Coast

Beste foto's & tips van Wild Coast

'494239' door Lyske1980 '494239' door Lyske1980

Zuid-AfrikaWild Coast

Zuid-AfrikaWild Coast

Mdumbi

Lyske1980

Aan de 'Wild Coast' in Zuid-Afrika zie je overal koeien aan de kust en zelfs op het strand! Wat ik zo bijzonder vond, is dat alle dorpelingen hun koeien, geiten, ganzen en ezels vrij rond laten lopen zodat ze zelf het lekkerste gras op kunnen gaan zoeken. En 's avonds keren de dieren allemaal netjes terug naar hun eigen huis (echt waar!) om in de 'achtertuin' te gaan slapen. Geweldig toch!

'494361' door Lyske1980 '494361' door Lyske1980

Zuid-AfrikaWild Coast

Zuid-AfrikaWild Coast

Coffee Bay

Lyske1980

Alle backpackers brengen een tijdje door in Coffee Bay: het is een mooie, rustige plek aan een prachtige groene kust, omringd door Xhosa dorpjes. Je hebt ook de mogelijkheid om een nachtje bij een Xhosa gezin te logeren. Mijn gastgezin deed - ondanks dat ze heel primitief leven - alles om het mij naar de zin te maken, het was een bijzondere ervaring. De heer des huizes liet vol trots z'n achtertuin zien, vooral met zijn wietplanten was hij erg blij :-)

'496483' door Lyske1980 '496483' door Lyske1980

Zuid-AfrikaWild Coast

Zuid-AfrikaWild Coast

Chintsa

Lyske1980

Het strand van Chintsa is erg relaxed en - zoals op de foto is te zien - behoorlijk populair bij de lokale bevolking. Je kunt er hele mooie wandelingen langs de kust maken.

Laat kaart zien