West Kaap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bezoek de Cango-Grotten nabij Oudtshoorn

West Kaap,
Zuid-Afrika


Oudtshoorn is een veelbezochte plaats aan de beroemde Tuinroute, één van Zuid-Afrika's mooiste autoroutes. De reden hiervan zijn onder andere de vele struisvogelboerderijen. Wat veel reizigers echter niet weten is dat in de omgeving van dit stadje ook één van de meest indrukwekkende grottenstelsels ter wereld te vinden is: De Cango Caves, oftwel de Cangogrotten.

Het enorme stelsel ligt in de Zwarte Bergen in de Kleine Karoo. Het complex van drie gedeelten heeft een gezamenlijke lengte van maar liefst 4 kilometer. De Cangogrotten worden tot de mooiste ter wereld gerekend en zijn tevens een bezoek waard vanwege eeuwenoude tekeningen van de San-bevolking. De grootste kamer is maar liefst 90 meter lang, 50 meter breed en tot 18 meter hoog!

Elk uur start een rondleiding van ongeveer 60 minuten langs de hoogtepunten in het Engels, maar ook Afrikaans, Frans en Duits is mogelijk. Dit kost ongeveer 6 a 7 euro voor een volwassene. Er is ook een avontuurlijkere rondleiding van 1,5 uur, maar hiervoor is een wat betere fysieke gesteldheid benodigd.