Vrijstaat

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sabelantilope

Vrijstaat,
Zuid-Afrika


We waren laat in de avond aangekomen in Johannesburg. Na een overnachting (bijna) op de luchthaven in de City Lodge en een goed ontbijt gingen we onze huurauto ophalen. Dat ging allemaal erg vlot en onze eerste etappe kon beginnen. Een rit van ongeveer 600 kilometer naar Philippolis. We hadden gezien dat we onderweg langs het Willem Pretorius Nature Reserve zouden komen.
Het begin was nog vrij druk met de rondweg bij Johannesburg. Hoewel je het (bijna) niet ziet wordt hier zeer sterk op snelheid gecontroleerd. Dit kan na je vakantie tot een extra afschrijving voor een boete van je creditcard leiden, die je voor je huurauto hebt gebruikt. Na het passeren van Soweto gingen we de N1 op richting Bloemfontein. De weg is prachtig en rustig. Het landschap is verre van opwindend. Ongeveer 70 kilometer na Kroonstad en 20 kilometer voor Winburg is de afslag naat het eerder genoemde park. Vanaf de afslag naar het park is het nog 10 kilometer. De wegen/ paden in het park zijn grotendeels onverhard, maar goed te doen met een 2x4.
De reden dat we het park wilden bezoeken was de aanwezigheid van witstaartgnoes en van sabelantilopen. De eersten hebben we alleen vanuit de verte gezien, maar met de sabelantilopen hadden we meer succes. Voor de rest hadden we niet zo veel geluk. Wellicht omdat we er midden op de dag waren.
Het bezoek leverde in ieder geval deze foto op van een sabelantilope.