Soweto

Soweto is een van de bekendste townships van Soweto. Deze grote zwarte buitenstad aan de rand van Johannesburg, scheidde zwarte Sowetonen af van de blanken. In 1976 kwamen zwarte scholieren in opstand tegen deze apartheid en vielen er meerdere slachtoffers. Wanneer je de twee koeltorens van het Orlando Power Station in het vizier hebt weet je dat je in Soweto bent. De naam Soweto is een afkorting van South Western Townships.

Informatie over Soweto

Beste foto's & tips van Soweto

'524304' door Jenny '524304' door Jenny

Zuid-AfrikaSoweto

Zuid-AfrikaSoweto

Soweto

Jenny

In Johannesburg maken we onder leiding van gids Josephine een tour door het bekende township Soweto (SOuth WEstern TOwnship) waar ze zelf ook woonachtig is. Het is een ontzettend leuke, lieve, bevlogen vrouw, we hangen aan haar lippen. In elke zin noemt ze ons “my good friends”. Je kunt Soweto op eigen houtje bezoeken, maar ga je liever georganiseerd dan kun je een tour boeken bij de “tourist information centres” in Johannesburg. Het lijkt misschien wat vreemd om armoede te "bekijken", ik voelde me er in ieder geval enigszins ongemakkelijk bij, maar de meeste inwoners willen hun wijk maar al te graag laten zien. In Soweto woonden in 2007 ca. 3,5 miljoen mensen, van arm tot rijk (wèl van elkaar gescheiden). Je kunt er o.a. een voormalige woning van Nelson Mandela bezoeken, het huis van aartsbisschop Desmond Tutu (niet binnen) en het Apartheid Museum. Bijzonder indrukwekkend!

'491046' door harfra '491046' door harfra

Zuid-AfrikaSoweto

Zuid-AfrikaSoweto

Soweto

harfra

Soweto is de afkorting voor “South Western Townships”. In 1904 vertrokken de eerste mensen naar deze streek ten zuidwesten van Johannesburg. In de vijftig- en zestigerjaren groeide de bevolkingsaantallen enorm doordat de Zuid-Afrikaanse apartheidsregering besloot dat er alléén nog maar blanken in Johannesburg mochten wonen. Alle kleurlingen waren verplicht te verhuizen voor de daarvoor bestemde townships. Al deze kleine wijken zijn in de loop der tijd samengevoegd tot één grote wijk, genaamd Soweto. Deze opname is genomen bij een lokale supermarkt. De mensen waren er erg vriendelijk ondanks de waarschuwingen om alléén onder begeleiding van een lokale gids deze kleurrijke plek te verkennen.

'489366' door travelbag '489366' door travelbag

Zuid-AfrikaSoweto

Zuid-AfrikaSoweto

Recessie?

travelbag

In Zuid-Afrika samen met een gids een deel van het township Soweto bezocht. Je hebt het luxe gedeelte waar bijvoorbeeld Winnie Mandela woont, maar ook het Soweto van de arme tak.Dit gaf echter een heel ander beeld.

Laat kaart zien