Port Elizabeth beste reistijd

Het weer in Port Elizabeth

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Port Elizabeth te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Port Elizabeth? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 


 

Beste reistijd voor Port Elizabeth

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer


De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Afrika Zuidwest:Je kunt een reis naar Port Elizabeth het beste plannen in de overgangsmaanden oktober-november en januari-maart. Binnenlandse vakanties zorgen in april, juli en september voor volle stranden, dikke prijzen en meer mensen dan wild in de parken.


Reisadvies
Voor Port Elizabeth geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
21 maart Dag van de Mensenrechten, 24 september Nationale Erfgoed Dag, 10 oktober Kruger Dag, 16 december Dag van Verzoening.


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Port Elizabeth

Beste foto's & tips van Port Elizabeth

'457159' door MiekeLejeunevdVen '457159' door MiekeLejeunevdVen

Zuid-AfrikaPort Elizabeth

Zuid-AfrikaPort Elizabeth

Beetje nieuwsgierig!

MiekeLejeunevdVen

Tijdens ons bezoek aan het Township in Port Elizabeth worden we omringd door de vele kinderen. Ze zijn allemaal erg nieuwsgierig en gaan het liefst voor je camera staan. Zo ook dit kleine mooie meisje, toen ik deze foto van haar nam was ze dol enthousiast.

'515472' door carla '515472' door carla

Zuid-AfrikaPort Elizabeth

Zuid-AfrikaPort Elizabeth

Coastline

carla

Port Elizabeth is een mooie moderne kustplaats in Zuid Afrika. Toen wij er waren was er veel activiteit en drukte ten top, want de " Iron Man" thriathlon nam de stad in z'n bezit. Prachtig evenement op een top locatie. Niet ver uit de kust ligt het leefgebied van "the Great White Shark" dus het zwemmen voor de atleten is er niet geheel ongevaarlijk.

'246341' door ruudblok '246341' door ruudblok

Zuid-AfrikaPort Elizabeth

Zuid-AfrikaPort Elizabeth

Witte leeuw

ruudblok

De witte leeuwen komen voor in Addo national Park. Toen wij daar waren lag deze leeuw nog redelijk rustig. Kort daarna kwamen er meerdere leeuwinnen oud en jong. Al snel ontstond er een groep van 12 tot 14. Toen werd de driver ook wat onrustig en reden we snel weg. Ik wil de onrust graag laten zien in volgende foto's

Laat kaart zien