Pilanesberg NP

Pilanesberg NP is een natuurpark in de provincie Noordwest. Hier kun je vele plantsoorten, vogels en wilde dieren spotten, waaronder de Big Five (olifant, leeuw, buffel, neushoorn, luipaard). Het park is vernoemd naar de 1687 meter hoge Pilanesberg, een uitgedoofde vulkaan. Johannesburg ligt op 150 kilometer afstand. De meeste bezoekers aan Pilanesberg National Park gaan echter ook naar het luxe Sun City.

Informatie over Pilanesberg NP

Beste foto's & tips van Pilanesberg NP

'484448' door fem99x '484448' door fem99x

Zuid-AfrikaPilanesberg NP

Zuid-AfrikaPilanesberg NP

Olifant in Pilanesber

fem99x

Tijdens onze eerste game drive in Pilanesberg NP spotte we meteen: 4 neushoorns, deze olifant, 2 leeuwen, impala's en blauwe wildebeesten. De olifant vervolgde rustig zijn weg terwijl iedereen in safaribus 'm fotografeerde.

'509427' door chateau '509427' door chateau

Zuid-AfrikaPilanesberg NP

Zuid-AfrikaPilanesberg NP

Gesprekje tussen twee

chateau

In Pilanesberg zagen we dit kudu-vrouwtje. Ze zat onder de teken. Gelukkig waren er enkele ossenpikkers die haar daar van af hielpen. Plotseling had ze in ieder oor een ossenpikker zitten. Het leek net of ze met elkaar aan het kletsen waren.

'512230' door agrotewal '512230' door agrotewal

Zuid-AfrikaPilanesberg NP

Zuid-AfrikaPilanesberg NP

Pilanesberg National.

agrotewal

Pilanesberg NP is een park wat ik hier minder voorbij zie komen, maar zeer zeker de moeite waard. The big five leven ook hier en het park is met 550 km2 goed te doen. Nog een voordeel is dat het vanaf Johannesburg sneller te bereiken is dan het Krugerpark. Mijn tip voor dit park maar ook voor de andere natuurparken is: probeer de zaterdag en/of zondag te ontwijken of ga heel vroeg. Veel inwoners van Zuid Afrika gaan een dagje naar een NP als uitje en dat maakt zo'n park net even drukker dan doordeweeks. Als je heel vroeg komt, kun je verder het park inrijden en ontwijk je de vele auto's dichtbij de entree.

Laat kaart zien