Oost-Kaap beste reistijd

Het weer in Oost-Kaap

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Oost-Kaap te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Oost-Kaap? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 


 

Beste reistijd voor Oost-Kaap

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weerDe gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Afrika Zuidwest:

 

Hoewel een verfrissende duik in de Indische Oceaan natuurlijk veel goedmaakt, kun je een reis naar oost-Kaap het beste plannen in de overgangsmaanden oktober-november en januari-maart. Binnenlandse vakanties zorgen in april, juli en september voor volle stranden, dikke prijzen en meer mensen dan wild in de parken.


Reisadvies
Voor Oost-Kaap geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
21 maart Dag van de Mensenrechten, 24 september Nationale Erfgoed Dag, 10 oktober Kruger Dag, 16 december Dag van Verzoening.


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Oost-Kaap

Beste foto's & tips van Oost-Kaap

'483210' door harfra '483210' door harfra

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Vallei der...Verlaten

harfra

De Valley of Desolation in Zuid-Afrika maakt deel uit van het Camdeboo National Park. Het is een prachtig natuurgebied met mooie steile rotsformaties tot wel 120 meter hoog. Je hebt er een prachtige uitzicht over het vulkaangebergte en de oude blanke nederzetting Graaff Reinet. De zonsondergang is er schitterend. Helemaal onder het genot van een heerlijk Zuid Afrikaans wijntje!

'63278' door herman m '63278' door herman m

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Afrikaanse olifant

herman m

Deze olifant kwamen we tegen tijdens een safari in het Greater Addo National Elephant Park.

'459210' door k026 '459210' door k026

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Knysna Turaco

k026

De prachtige Knysna Turaco met zijn verrassend lelijke roep stond hoog op mijn lijstje. Ik was dan ook erg blij toen ik hem hoorde en uit eindelijk een dag later op de gevoelige plaat kon vast leggen!

Laat kaart zien

Laatste Oost-Kaap artikelen

Zo word je een man in Zuid-Afrika

Volwassen worden is een pijnlijke aangelegenheid. Zeker voor de jongens van de Xhosa-stam, aan de Zuid-Afrikaanse Wild Coast.

Volwassen worden is een pijnlijke aangelegenheid. Zeker voor de jongens van de Xhosa-stam, aan de Zuid-Afrikaanse Wild Coast.

Belééf Zuid-Afrika’s Oost-Kaap. 6 unieke ervaringen

De top van de Tafelberg bereiken is zonder twijfel een onvergetelijk moment. Al is het wel een moment dat ná jou nog honderdduizenden keren wordt herleefd. Doe ons op reis maar een moment suprême, een uniek reismoment dat niemand meer van ons af kan nemen. Zo beleef je er zelf eentje in de onderbeli...

De top van de Tafelberg bereiken is zonder twijfel een onvergetelijk moment. Al is het wel een moment dat ná jou nog honderdduizenden keren wordt herl...