Madikwe Game Reserve image

Madikwe Game ReserveReisgids

Madikwe Game Reserve
Zuid-Afrika
Woutertje

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

Het Madikwe Game Reserve is een van de meest exclusieve reservaten in Afrika. Grote kans om een paar dieren uit de big five te spotten. Gidsen helpen een handje door via de radio updates te delen over waar welk dier is gespot. De groene graslanden wisselen zich af met de droge vlaktes van de Kalahari. Officieel is het Madikwe Game Reserve een nationaal park maar omdat het compleet verpacht wordt door private partijen is het niet toegestaan om op eigen gelegenheid door het wildpark te rijden.

Reisinspiratie

Van onze community

Horn bill
Horn bill
Madikwe Game Reserve
Andresenmarianne
Gesnapt....
Gesnapt....
Madikwe Game Reserve
WKerkhof
Stofwolken tijdens de zonsondergang
Stofwolken tijdens de zonsondergang
Madikwe Game Reserve
WKerkhof

Praktisch

  • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.

    Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

  • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

  • Stekker type M