Limpopo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Leeuwenfamilie voor Hangklip

Limpopo,
Zuid-Afrika


Voor als je een bestemming zoekt in Limpopo. We hebben twee nachten in het Entabeni Safari Conservancy geslapen. Voor de verwende safariganger valt er qua dieren niet heel veel te beleven. Maar landschappelijk en qua sfeer is het toch weer wel een aanrader. Keuze uit luxe en super de luxe acco maar wij kozen voor de ´goedkopere´ tentaccommodatie in het Wild Side Lodge en is ook al van alle gemakken voorzien. Het is full board en de ochtend en na- middagdrive zijn ook inbegrepen. Dus totaal 5 x 2,5 tot 3 uur op safari met jeep en chauffeur die geduldig bleef wachten tot we weer klaar waren met fotograferen.
Zo werden er diners in de Boma aangeboden. Maar ook een picknick lunch bij een waterval. en de ochtend en na- middagdrive zijn ook inbegrepen. Dus totaal 5 x 2,5 tot 3 uur op safari met jeep en chauffeur die geduldig bleef wachten tot we weer klaar waren met fotograferen.

Het park heeft diverse zones: lage graslanden met de diverse meren, heuvels en bossen en via een kloof met een steile weg omhoog bereik je een plateau op hoogte. Gedurende de twee dagen hebben we alle hoeken van het park wel aangedaan. Leeuwenfamilie, olifanten, giraffen... helaas de cheetahs niet gespot.
Mooi vooral is steeds weer het uitzicht op de Hanglip mountain. De ene keer met olifanten ervoor en nu met de leeuwenfamilie ervoor.