Karoo NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sterrenhemel

Karoo NP,
Zuid-Afrika


Een grote wens van mij is altijd geweest om eens de sterren hemel te fotograferen. Vlak voor onze laatste reis naar Zuid-Afrika kocht ik een nieuwe 7-14 mm lens en één ding was meteen duidelijk. Ik moest een donkere plek vinden bij heldere hemel om deze lens eens te testen.

Toen we aankwamen bij ons hotel vlakbij karoo national park zag het weer bericht er veel belovend uit. Een ander gelukje was dat de maan al zeer vroeg op de avond achter de horizon verdween. Perfecte omstandigheden dus voor een nacht opnamen. In overleg met de lodge eigenaar mocht ik hun prive reservaat in het donker in rijden. Het was even zoeken naar een geschikte plek en toen begon het testen.

Veel instellingen geprobeerd maar het is ontzettend lastig. Te korte sluitertijd laat niet alle sterren zien en een te lange sluitertijd laat zien dat de sterren bewegen. Kortom domweg vanalles proberen en later zien wat het geworden is.

Deze foto vind ik het zelf het beste gelukt. Prachtige sterren hemel met melkweg en de bergen onder in beeld. Doordat de bergen nog net een beetje verlicht worden door de stad beaufort-west vind ik hem erg bijzonder.