Kalahari woestijn

De Kalahari die deel uitmaakt van een uitgerekte steppe, is een vaak vergeten hoek van Kalahari woestijn. Deze enorme halfwoestijn strekt zich uit over de landen Namibië, Botswana, Zimbabwe, Angola en Kalahari woestijn. Het gebied is de thuishaven van de bosjesmannen. Je moet een beetje tegen de hitte kunnen, maar je krijgt er de rust en natuur voor in de plaats. Een 4WD is handig in de Kalahari woestijn. Dieren die je hier tegen kunt komen zijn leeuwen, hyena's, antilopen, stokstaartjes en bavianen.

Informatie over Kalahari woestijn

Beste foto's & tips van Kalahari woestijn

'552430' door hbplaatjes '552430' door hbplaatjes

Zuid-AfrikaKalahari woestijn

Zuid-AfrikaKalahari woestijn

Sprinkhaan in...Kgala

hbplaatjes

We reden met onze huurauto van restcamp TweeRivieren richting restcamp Matamata in het Kgalagadi Transfrontier park. Je rijdt dan grotendeels over een (diep) zandpad tussen de rode Kalahari duinen door en langs een droge rivierbedding. In die rivierbedding zijn waterplaatsen en daar heb je een goede kans om zoogdieren en roofvogels te zien. De zwaluwstaartbijeneter zagen we regelmatig. Deze bijeneter soort leeft samen met enkele soortgenoten en niet in grote kolonies zoals enkele andere bijeneter soorten. Ze hadden vaak een holletje (met jongen) in een klein zandhoopje. De ouders hadden het druk om zichzelf en hun jongen te voeden. Deze bijeneter had een flinke sprinkhaan te pakken e poseerde vlak langs het zandpad.

'515301' door deerik '515301' door deerik

Zuid-AfrikaKalahari woestijn

Zuid-AfrikaKalahari woestijn

In de aanslag

deerik

De San Bushmen die wij bezocht hebben jagen nog zeer regelmatig op de traditionele manier. Hiervoor is er een speciaal reservaat opgezet. Deze middag mochten wij mee sporenzoeken en op jacht.

'513401' door deerik '513401' door deerik

Zuid-AfrikaKalahari woestijn

Zuid-AfrikaKalahari woestijn

Sunset San

deerik

In de Kgalagdi woestijn, zijn we een middag met enkele San Bushmen op pad geweest. Het was een zeer bijzondere ervaring om het spoorzoeken en jagen van nabij mee te maken. Hier kijken vader een zoon, tijdens de zonsondergang uit over een vlakte.

Laat kaart zien

Laatste Kalahari woestijn artikelen

Blog van de week: Crossen in de Kalahari

Elke week kiest Columbus Travel de blog van de week uit de blogberichten van onze community. Deze week vertelt Reisreporter agrotewal over haar tocht door het Kgalagadi park. Ze heeft hoge verwachtingen, maar verloopt alles wel zoals gepland?

Elke week kiest Columbus Travel de blog van de week uit de blogberichten van onze community. Deze week vertelt Reisreporter agrotewal over haar tocht...