Kaapstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het is rood en het springt...

Kaapstad,
Zuid-Afrika


Oké. Hier dan de eerste 'wildlife' foto van 2022 in Zuid Afrika.
In de tuin van Stillness Manor & Spa in Zwaanswijk/Tokai zat na de regenochtend deze sprinkhaan 'verstopt' onder de bladeren. Maar toch nog net in het zicht.
Ja, Manor & Spa. Klinkt best deftig toch? Op zich valt dat mee, maar met het mooie hoofdgebouw in Kaap-Hollandse stijl, de tuin, 3 zwembaden en sauna (en allerlei spa behandelingen die wij niet nemen) en de ruime bungalow met view over de Tokai Valley was dit wel verwennerij voor de eerste dagen hier.

Normaal logeren we niet in dit type upmarket accommodatie. Want verblijven normaal gesproken op een vast adres waar we al sinds 2013 dan steeds logeren zolang we in Kaapstad verblijven. Daarnaast reizen we ook altijd nog aantal weken in de rondte. Maar vanwege de last minute beslissing is het vaste stekkie niet beschikbaar. Verhuurd aan een huurder die er nu 2 jaar al woont.
Ik neem altijd de tijd om leuke accommodatie te vinden voor een goeie prijs kwaliteit verhouding (onder de 50,00€ p.n.). Meestal lukt dat ook goed. Maar hier was de geboden korting (60%) voor 4 nachten zo hoog dat we dit niet aan ons voorbij lieten gaan. Dus begonnen ons verblijf hier klein beetje boven budget, maar dat compenseert zich later wel weer. Of niet. Ook niet erg. Het is gewoon heel fijn om hier weer te kunnen zijn.