Kaapstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Battery Park

Kaapstad,
Zuid-Afrika


Een recent geopend park in het gebied van de Waterfront van Kaapstad is Battery Park.
Een nieuwe parkeergarage geeft je rechtstreeks toegang tot dit park. In het weekend kun je er gratis parkeren, maar ach anders is het ook maar een paar euro voor hele dag. Want je loopt vanaf hier nu heel eenvoudig langs het kanaal naar de bascule brug en dan ben je in hartje waterfront. Of je gaat meer richting het Silo district, dat inmiddels nu ook helemaal gereed is.

Maar nu even over het Battery Park.
Hier was vroeger het Amsterdam Fort. De massieve kanonnen van toen hebben ook een plek gekregen. Nu is er een skatebord park gekomen. Zitjes in een mooi aangelegde tuin en een groot grasveld. En je kunt er suppen door de kanalen. Je kunt ter plekke zo'n supboard huren. Een kleine supermarkt, een koffie tentje en voor fietsfanaten een fietswinkel. Ook is er een opstappunt voor de hop on hop off boot naar de waterfront. In het naast gelegen City hotel kun je drankje drinken of aan de overkant hiervan. Even de brug oversteken.

Galileo Open Air cinema heeft hier regelmatig op een vrijdagavond filmvoorstellingen. Iedereen zit dan in het gras, maar er zijn zitjes en dekens te huur. Vooraf kun je evt. picknicken. Er zijn wat stalletjes of je neemt zelf e.e.a. mee. Een superambiance om film te kijken.
Voorlopig alleen nog bekend onder de locals.