iSimangaliso Wetland Park beste reistijd

Het weer in iSimangaliso Wetland Park

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor iSimangaliso Wetland Park te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in iSimangaliso Wetland Park? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 

 

Beste reistijd voor iSimangaliso Wetland Park

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in iSimangaliso Wetland Park Noordoost:De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Afrika Zuidwest:Een nare, vochtige deken valt in de iSimangaliso Wetland Parkanse zomer, van november tot februari, over het noordoosten. En hoewel een verfrissende duik in de Indische Oceaan natuurlijk veel goedmaakt, kun je een reis het beste plannen in de overgangsmaanden september-oktober en maart-april. Binnenlandse vakanties zorgen in april, juli en september voor volle stranden, dikke prijzen en meer mensen dan wild in de parken.


Reisadvies
Voor iSimangaliso Wetland Park geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
21 maart Dag van de Mensenrechten, 24 september Nationale Erfgoed Dag, 10 oktober Kruger Dag, 16 december Dag van Verzoening.


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over iSimangaliso Wetland Park

Beste foto's & tips van iSimangaliso Wetland Park

'517560' door JMoerkens '517560' door JMoerkens

Zuid-AfrikaiSimangaliso Wetland Park

Zuid-AfrikaiSimangaliso Wetland Park

Zeg Eens 'AAA' in St.

JMoerkens

Wanneer je in de Zuid-Afrikaanse provincie KwaZoeloe-Natal bent, is een bootsafari bij St. Lucia een aanrader. In iSimangaliso Wetland Park (voorheen bekend als the Greater St. Lucia Wetland Park) ligt de rivier vol met nijlpaarden en krokodillen! Met een boot kun je ze tot zeer dichtbij benaderen. Je hoort ze knorren, ziet ze vechten, het is een adembenemend schouwspel. Als je alleen hun minuscule oortjes en neusgaten boven water ziet, lijken ze heel schattig. Wanneer ze echter hun muil opensperren, weet je direct dat het menens is als je zo'n beest tegen je hebt. Wat een tanden!

'489786' door Jan10e '489786' door Jan10e

Zuid-AfrikaiSimangaliso Wetland Park

Zuid-AfrikaiSimangaliso Wetland Park

Kanoën Kosi bay

Jan10e

Hoe leuk is het om rustig in een kano door het water te glijden. Deze activiteit kan vanuit Kosi bay forrest lodge. Is inbegrepen bij een overnachting op basis van volpension. Naar keuze ochtend of middag. Mijn advies ochtend ivm hitte. Eerst nog even in open jeep en nog 20min. door bos lopen. In principe hoef je geeneens zelf te kanoën, want dat doen de begeleiders. De hippo's in de meren, niet in het kanaal waar wordt gekanood. Mocht dat wel het geval zijn gaat het feest niet door.

'489686' door Jan10e '489686' door Jan10e

Zuid-AfrikaiSimangaliso Wetland Park

Zuid-AfrikaiSimangaliso Wetland Park

Lelies tijdens...kano

Jan10e

Vanuit het Kosi Bay Forrest Lodge hebben we meegedaan aan het kanotochtje op het kanaal tussen twee aan de meren bij Kosi Bay. Vroeg in de ochtend. Eerst 10min met jeep, dan 20min lopen door bos met uitleg van gids om dan in de kano te stappen. Lekker ontspannen allemaal. Of zelf kanoën of je laat een van de begeleiders kanoën Mangrove, riet, palmen en lelies. Vanuit de kano zitten fotograferen. Deze excursie is inbegrepen bij het verblijf in deze accommodatie. Dus gratis. Ik verbleef hier al op basis van 2=1. Dus helemaal een traktatie.

Laat kaart zien