iSimangaliso Wetland Park

Het iSimangaliso Wetland Park behoort tot een van de meest uitzonderlijke natuurlijke wetlands en kustgebieden van Afrika. Het omvat onder meer ongerepte zee, kustgebied, wetland, bijzondere landschappen, koraalriffen, lange zandstranden, duinen en moerassen. Je kan er zwemmen, hiken, fietsen en walvissen en dolfijnen zien. Het park ligt aan de oostkust van de provincie KwaZoeloe-Natal, een kleine driehonderd kilometer van Durban.

Informatie over iSimangaliso Wetland Park

Beste foto's & tips van iSimangaliso Wetland Park

'517560' door JMoerkens '517560' door JMoerkens

Zuid-AfrikaiSimangaliso Wetland Park

Zuid-AfrikaiSimangaliso Wetland Park

Zeg Eens 'AAA' in St.

JMoerkens

Wanneer je in de Zuid-Afrikaanse provincie KwaZoeloe-Natal bent, is een bootsafari bij St. Lucia een aanrader. In iSimangaliso Wetland Park (voorheen bekend als the Greater St. Lucia Wetland Park) ligt de rivier vol met nijlpaarden en krokodillen! Met een boot kun je ze tot zeer dichtbij benaderen. Je hoort ze knorren, ziet ze vechten, het is een adembenemend schouwspel. Als je alleen hun minuscule oortjes en neusgaten boven water ziet, lijken ze heel schattig. Wanneer ze echter hun muil opensperren, weet je direct dat het menens is als je zo'n beest tegen je hebt. Wat een tanden!

'489786' door Jan10e '489786' door Jan10e

Zuid-AfrikaiSimangaliso Wetland Park

Zuid-AfrikaiSimangaliso Wetland Park

Kanoën Kosi bay

Jan10e

Hoe leuk is het om rustig in een kano door het water te glijden. Deze activiteit kan vanuit Kosi bay forrest lodge. Is inbegrepen bij een overnachting op basis van volpension. Naar keuze ochtend of middag. Mijn advies ochtend ivm hitte. Eerst nog even in open jeep en nog 20min. door bos lopen. In principe hoef je geeneens zelf te kanoën, want dat doen de begeleiders. De hippo's in de meren, niet in het kanaal waar wordt gekanood. Mocht dat wel het geval zijn gaat het feest niet door.

'489686' door Jan10e '489686' door Jan10e

Zuid-AfrikaiSimangaliso Wetland Park

Zuid-AfrikaiSimangaliso Wetland Park

Lelies tijdens...kano

Jan10e

Vanuit het Kosi Bay Forrest Lodge hebben we meegedaan aan het kanotochtje op het kanaal tussen twee aan de meren bij Kosi Bay. Vroeg in de ochtend. Eerst 10min met jeep, dan 20min lopen door bos met uitleg van gids om dan in de kano te stappen. Lekker ontspannen allemaal. Of zelf kanoën of je laat een van de begeleiders kanoën Mangrove, riet, palmen en lelies. Vanuit de kano zitten fotograferen. Deze excursie is inbegrepen bij het verblijf in deze accommodatie. Dus gratis. Ik verbleef hier al op basis van 2=1. Dus helemaal een traktatie.

Laat kaart zien