Franschhoek

Ingenesteld tussen de hoge bergen in de Kaapse weilanden ligt Franschhoek, ook wel de culinaire hoofdstad van Franschhoek genoemd. In Franschhoek vind je veel belangrijke wijngaarden en in het dorp zelf zijn een aantal van 's lands beste restaurants gevestigd. Het dorp en de bloemrijke omgeving zijn een toeristische attractie en worden vaak samen met Stellenbosch vanuit 'de Moederstad' (Kaapstad) aangedaan tijdens een dagtrip.

Informatie over Franschhoek

Beste foto's & tips van Franschhoek

'522732' door MoniqueLandman '522732' door MoniqueLandman

Zuid-AfrikaFranschhoek

Zuid-AfrikaFranschhoek

Uitzicht op wijnvalle

MoniqueLandman

In Zuid-Afrika, ten oosten van Kaapstad ligt een schitterend wijngebied, met als bekende plaatsen Stellenbosch en Franschhoek. Hier kwamen we een berg overgereden en werden we verrast met een geweldig uitzicht. Er zijn diverse wijnboerderijen waar je wijn kunt proeven. Wij hebben een proeverij gedaan bij Boschendal.

'520049' door carla '520049' door carla

Zuid-AfrikaFranschhoek

Zuid-AfrikaFranschhoek

C'est la vie !

carla

Zorgvliet Wines ligt in het schilderachtige vallei Banhoek. Vanuit het buitenzwembad met uitzicht op de Simonsberg. Je kunt er allerlei wijnsoorten proeven, ook direct uit het vat in de moderne wijnkelder. In de avonduren worden er in de uitgestrekte tuin geregeld traditionele braai-barbecues verzorgd, met natuurlijk zo'n overheerlijk huiswijntje erbij. Het leven is goed ! De wijnroute naar Capetown is een fantastische drive, hier hebben we rustig de tijd voor genomen. C'est la vie

Laat kaart zien