Zuid-Afrika

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Wildcard voor national park bezoeken

Zuid-Afrika


Ik zou iedereen die een rondreis maakt van kaapstad -> johannesburg of andersom adviseren om de nationale parken pas aan te schaffen. Je kunt alles over deze pas lezen op de website van [url="http://www.sanparks.org/wild/" target="_blank"]Sanparks[/url].

De pas is genaamd [url="http://www.sanparks.org/wild/" target="_blank"]Wildcard[/url] en geeft toegang tot bijna alle parken in Zuid-Afrika en geeft ook nog eens korting op een aantal andere atracties. De pas kost ongeveer 100 euro per persoon maar als je van plan bent om meerder parken te bezoeken verdien je dit makkelijk terug. Ook ben je vaak sneller aan de beurt bij de kassa's van een park.

Wij kochten de pas bij boulder beach om bij de pinguins te mogen komen. Verder konden wij de pas bij de volgende parken gebruiken :

Boulders beach
Table mountain national park
Bontebok national park
Wilderness national park
Tsisikamma national park
Addo elephant park
Hluhluwe (korting)
Isimangaliso wetlands park (korting)
Kruger national park

Doordat je de pas hebt ben je ook sneller geneigd om een park te bezoeken ookal is het dan maar voor bijvoorbeeld 2 uurtjes. Je hebt toch al betaals dus je kan lekker rustig doen waar je zin in hebt. Je kan de pas overigens ook via internet bestellen en thuis bezorgen maar bij het eerste national park aanschaffen is net zo makkelijk.

De kaart is overigens een jaar geldig dus als je net als iedereen compleet verliefd op het land thuis komt kan je hem gewoon weer gebruiken als je binnen een jaar nog een keer terug wilt.