Drakensbergen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Apenrots in Royal Natal NP Zuid Afrika

Drakensbergen,
Zuid-Afrika


Bij een wandeling in het Royal Natal NP ( Drakensbergen) kwamen we een groep bavianen tegen.
Het Alfa-mannetje van de groep zat op een rots waar hij de omgeving goed in de gaten kon houden en zo voor de veiligheid van de groep zorgde..
De landschappelijke schoonheid van het Royal Natal National Park maakt het park tot de nummer 1 van de reisbestemmingen in de Drakensbergen. Het 8000 ha park wordt gekenmerkt door verschillende geologische formaties en verschillende klimaatzones. Hier groeien meer dan 900 plantensoorten. 230 soorten vogels zijn hier thuis, onder andere de lammer -en de Kaapse gier en de machtige rotsarend. Klipdassen, bavianen, riet -en blesbokken, duikers en klipspringers komen in dit park ook voor.
Het Royal Natal National Park bevindt zich 3 ½ uur rijden ten zuiden van Johannesburg. Met het karakteristieke amfitheater is het één van de mooiste landschappen die tot de Natalse Drakensbergen en Kwazulu-Natal behoren. Het ontzagwekkende amfitheater bestaat uit een 6 km brede halvemaanvormige basalten wand, die tot een hoogte rijst van 1500 m. Met zijn vele kreekjes, snel stromende riviertjes, watervalletjes, klein wild en vele verschillende vogels leent het gebied zich uitstekend voor wandelingen.