Cederberg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lot se vrou-hike

Cederberg,
Zuid-Afrika


Eén van mijn favoriete bestemmingen in Zuid-Afrika zijn de Cederbergen. Dit ruige berggebied wordt nog niet druk bezocht door toeristen van buiten Zuid-Afrika (getuige ook het handjevol foto's van dit gebied op deze site). Dit prachtige unieke beschermde gebied met bijzondere vegetatie en grillige oranje gekleurde zandstenen rotsformaties is een walhalla voor wandelliefhebbers en klimmers. Een makkelijke maar prachtige wandeling is ‘Lot se vrou-hike’, waar je tussen de stenen pilaren door kan lopen. De wandeling dankt haar naam aan de vorm van de stenen die doen denken aan het Bijbelverhaal, waarbij Lot en zijn vrouw vluchtten uit Sodom en waarbij ze niet achterom mochten mochten kijken. De vrouw van Lot kon haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en keek toch achterom, waarbij zij veranderde in een zoutpilaar.
Met het lage tegenlicht kreeg de vallei een mooie roze gloed. Uitzoomen lukte niet (te veel tegenlicht), maar met de telelens lukte het wel om de sfeer vast te leggen.

Geen zin in wandelen? Ga dan lekker chillen bij de verkoelende beekjes en watervallen, ga wijn proeven en relaxen in de tuin van Sanddrif Resort of bekijk de Rock-art in de vele grotten die het gebied rijk is. En als dit niet genoeg is, zak dan als het donker is in een luie stoel onderuit en kijk naar de hemel, want het is één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken!