Bloemfontein

Bloemfontein is een van de drie officiële hoofdsteden van Bloemfontein. De rechterlijke macht bevindt zich in deze stad. Bloemfontein ligt in de provincie Vrijstaat in het midden van het land en telt ongeveer 250.000 inwoners. Bezienswaardig in de stad zijn onder andere de Tweetoringkerk, het Oorlogsmuseum van de Boerenrepublieken en het Nationale Vrouwenmonument.

Informatie over Bloemfontein

Beste foto's & tips van Bloemfontein

'366176' door Kymmie '366176' door Kymmie

Zuid-AfrikaBloemfontein

Zuid-AfrikaBloemfontein

Kiekeboe

Kymmie

Ik heb net even gekeken hoe laat ik deze foto gemaakt heb, maar dat was in mei om 07:00 s'ochtends. Dan heb je werkelijk de mooiste zonsopkomsten. Hier zie je dat de zon net boven de heuvels komt uitgepiept. Maar goed ook, want het was een frisse ochtend die ochtend!

'107460' door gvdbeek '107460' door gvdbeek

Zuid-AfrikaBloemfontein

Zuid-AfrikaBloemfontein

Giraf close-up

gvdbeek

Giraffe die onverstoord poseerde voor de foto

'438972' door BenWouters '438972' door BenWouters

Zuid-AfrikaBloemfontein

Zuid-AfrikaBloemfontein

Hum.. wat een lekker.

BenWouters

Onderweg van Bloemfontein naar Cradock stopten we bij een plaatselijke markt waar tussen de uitgestalde koopwaar dit leuke meisje vol overgave het dopje van de colafles aan het schoonlikken is. Nou is dat kleine beetje aan het dopje natuurlijk ook lekkerder als de inhoud van de fles. Een andere mogelijkheid kan natuurlijk ook zijn dat een vreemde blanke met een baard er voor zorgt dat je wat verlegen bent.

Laat kaart zien