Bulawayo

Bulawayo is na de hoofdstad Harare de tweede stad van Bulawayo, met een bevolking van ongeveer 650.000 inwoners. Het is gelegen in Matabeleland, 439 km ten zuidwesten van Harare. De hoofdstad van Matabeleland Noord is Lupane, Bulawayo wordt beschouwd als zelfstandige provincie.

Informatie over Bulawayo

Beste foto's & tips van Bulawayo

'438103' door Moonrise '438103' door Moonrise

ZimbabweBulawayo

ZimbabweBulawayo

Verlegen blik

Moonrise

Matopos NP in Zimbabwe is 1 van de weinige parken waar je uit je auto mag stappen om te voet op zoek te gaan naar neushoorns. Deze neushoorn liet ons tot op een paar meter komen. De witte neushoorn is helemaal niet agressief dus er is geen probleem. Aangezien door de crisis in Zimbabwe er veel stroperij is, heeft Matopos NP de maatregel genomen om de hoorn van de neushoorn af te snijden. Je ziet er overal stompjes. Op zich heeft dit beest zijn hoorn niet echt nodig. Het helpt wel om de neushoorn te beschermen.

'163417' door r0bbyb '163417' door r0bbyb

ZimbabweBulawayo

ZimbabweBulawayo

Local familiy

r0bbyb

Local familiy

'380336' door heidibeukers '380336' door heidibeukers

ZimbabweBulawayo

ZimbabweBulawayo

Neushoorn in Matobo..

heidibeukers

In Matobe NP gingen we op game-walk en kwamen oog in oog te staan met deze white rhino. Dit indrukwekkende mannetje stond op nog geen 5 meter van ons verwijderd. Dankzij onze kundige gids die bij dit park is opgegroeid, heeft hij tot twee keer toe neushoorns opgespoord, terwijl andere groepen ze niet gezien hebben.

Laat kaart zien