Luangwa NP Zuid

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Moederdag in de bavianenwereld

Luangwa NP Zuid,
Zambia


In het kader van moederdag een klein, schattig baviaantje!

Prachtig om te zien hoe de band tussen de kleintjes en volwassenen is in de dierenwereld. Je ziet de aanhankelijkheid (en afhankelijkheid) tussen kleintje en moeder bij veel dieren, maar bij bavianen, met hun menselijke trekjes, is het toch echt wel extra aandoenlijk! De manier waarop hij de hand van zijn moeder vastheeft... zo vertederend!

Deze foto is genomen in Zuid Luangwa NP, een heel diverse wildernis met rivieren vol krokodillen en nijlpaarden, bomen met kolonies gekleurde bijeneters en, uiteraard, veel van deze bavianen!

Als je de tijd hebt: een safari trip naar Zambia is een top ervaring, helemaal als je Zuid Luangwa, Lower Zambezi en Kafue NP met elkaar kunt combineren. Nadeel van Zambia is wel de enorme afstand tussen de parken, maar je krijgt er een hoop voor terug als je de tijd neemt!

Het voordeel van Kafue en Lower Zambezi is de rust die er nog hangt. Je voelt je er ver weg van alles. Zuid Luangwa is wat drukker, maar heeft op een klein oppervlak weer wat meer te bieden... keuzes, keuzes, keuzes!