Zambia image

Zambia


Populaire bestemmingen

Zambia
Afrika
Pimwestenberg

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Zambia

Zambia kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Zambia naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Zambia. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(5)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Victoria Falls Zambia
Victoria Falls Zambia
Victoria watervallen
John Heeneman
Klimaatverandering...
Klimaatverandering...
Victoria watervallen
E.J.
Snackje
Snackje
Zambia
Dreamer666

Praktisch

 • Voor dit land geldt een positief reisadvies. Er zijn wel veiligheidsrisico’s. Let vooral op in grensgebieden en in het verkeer. Reis alleen overdag buiten de steden en niet na zonsondergang. Omdat wegen onverlicht zijn, kunt u obstakels en andere weggebruikers moeilijk zien. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert u niet te reizen naar de grensgebieden met:

  • Democratische Republiek Congo;
  • Angola;
  • Mozambique.

  In deze grensgebieden liggen landmijnen. Vooral buiten de hoofdwegen. Dit advies geldt niet voor de grensgebieden met Botswana, Zimbabwe, Malawi en Tanzania. Hier kunt u wel veilig reizen.

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Zambia:

  - Gele koorts 

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Zambia kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: zambiaanse kwacha (ZMK). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag

  8 maart – Internationale Dag van de Vrouw
  Deze dag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld, meestal aan de hand van een specifiek thema. Internationale Vrouwendag is in de twintigste eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en kiesrecht.

  1 mei – Dag van de Arbeid
  Herdenking van de arbeidsbeweging die begon in 1890. Enkele duizenden mensen kwamen die dag in actie voor een achturendag.


  25 mei – Afrikadag
  Op deze dag wordt gevierd dat de Organisatie van Afrikaanse Eenheid (de voorloper van de Afrikaanse Unie) in 1963 werd opgericht.

  4 augustus – Dag van de Boeren


  24 oktober – Dag van de Onafhankelijkheid


  25 december – Kerst

 • Zambia – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Zambia, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Zambia gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type CStekker type DStekker type G
 • Tijdsverschil: geen tijdsverschil
  De hoofdstad van Zambia is Lusaka.
  Het oppervlak van Zambia is iets groter dan Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Engels.