Tunesische Sahara

In de Tunesische Sahara vind je naast een hele hoop zand ook een aantal steden, bedoeïnendorpjes en oases. Tatouine is een typische berberstad. In de omgeving vind je vele oudheden maar ga ook zeker eens langs op de kleurrijke markt van deze stad. Andere mooie dorpjes zijn Matmata en Chemini.

Informatie over Tunesische Sahara

Beste foto's & tips van Tunesische Sahara

'490873' door Jeanne '490873' door Jeanne

TunesiëTunesische Sahara

TunesiëTunesische Sahara

Kleurrijk gebeuren

Jeanne

Tatouine is een berber stad, in de omgeving zijn diverse oudheden te bezoeken. Bezoek ook de markt van Tatouine het is een zeer kleurrijk gebeuren, zowel letterlijk als figuurlijk.

'459266' door KHeijlaerts '459266' door KHeijlaerts

TunesiëTunesische Sahara

TunesiëTunesische Sahara

Brood maken

KHeijlaerts

Toen we wakker werden in de woestijn werd er vers brood gebakken in het zand. Heel bijzonder hoe dat gaat. Ook 's middags bij de siësta hebben ze weer een heerlijk vers brood gemaakt. Op deze foto zie je een van de bedoeïenen bezig met het deeg. Het deeg maken is iets op gevoel, water, meel, kneden nog iets meer meel. Toch weer wat water... Als het deeg goed is wordt er een hele grote platte schijf van gemaakt op een grote lap. Daar is hij nu mee bezig. Deze schijf wordt in de as van het kampvuur gelegd, hier wordt weer as overheen geschoven en daaroverheen gaat zand, ongeveer 10 minuten geduld, en dan is het brood klaar om uit de 'oven' gehaald te worden. Heerlijk!

'459567' door KHeijlaerts '459567' door KHeijlaerts

TunesiëTunesische Sahara

TunesiëTunesische Sahara

Ksar Hallouf

KHeijlaerts

Vanuit ksar Hallouf hebben we een mooie wandeling gemaakt door een fantastisch landschap. Een ksar is een versterkte opslagplaats. Het ligt meestal bovenop een heuvel rondom een binnenplaats. Hier zijn we aan het afdalen en kijken we dus tegen de achterkanten aan van de 'pakhuizen'. Met op de achtergrond een stukje van het verdere landschap waarin we gewandeld hebben. Tunesië heeft mij heel erg verrast, het is heel afwisselend qua landschappen, gigantische vergezichten en nog verrassend kleurrijk. Als je goed kijkt naar de beplanting zit daar ook behoorlijke variatie in.

Laat kaart zien