Tsjaad beste reistijd

Het weer in Tsjaad

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Tsjaad te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Tsjaad? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Tsjaad

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Tsjaad:De zandwegen in het tropische zuiden van Tsjaad veranderen vanaf juni in onbegaanbare modderpaden. Met de komst van oktober verdwijnt de regen en breekt een droge periode aan. Van november tot februari is het goed reizen met droge, warme dagen en koele nachten. Zorg dat je in maart weer thuis bent, want in de verstikkende maanden april en mei met 45°C in de auto of bus door Tsjaad trekken, is ook niet alles


Reisadvies Tsjaad: is Tjsaad veilig?

Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.


Feestdagen
11 januari Onafhankelijkheidsdag, 28 november Dag van de Republiek, 1 december Dag van Vrijheid en Democratie.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over Tsjaad

Meer Tsjaad inspiratie

'325898' door sachara '325898' door sachara

TsjaadTsjaadmeer

TsjaadTsjaadmeer

Verlegen meiden aan..

Vanaf N'Djamena, trokken we via een tussenstop in Douguia in de richting van het Tsjaad meer. Tot twee keer liep ons spoor dood in het water. Wel zagen we dat een brommer het water in ging, maar dat voorbeeld zijn we maar niet gevolgd. Ook al was het dampend warm op die plek, toch stopten we in de schaduw van een boom voor lunch en een korte siësta. Via het spoor in het water kwamen een ezel met wat kinderen onze richting uit. In voor ons de 'middle of nowhere' deelden uiteindelijk circa 10 kids met ons de lunch en de schaduw van de boom voor de twee uur dat we daar bleven. De jongens deden stoer met de ezel. De enige twee meiden bleven wat verlegen, ook al kwamen ze dichtbij ons zitten.

'173108' door marjoleinm '173108' door marjoleinm

TsjaadNdjamena

TsjaadNdjamena

Trotse vader

Pierre is een op en top trotse vader.

'241452' door Eel '241452' door Eel

TsjaadNdjamena

TsjaadNdjamena

Bordjes

In Tsjaad spreken ze zowel Frans als Arabisch. Vandaar dat de bordjes ook in twee talen zijn. Deze foto heb ik in N'Djamena genomen.

Laat kaart zien

Laatste Tsjaad artikelen

Met onze reisgids Tsjaad ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.