Selous Game Park

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Air-Safari over Selous Game Reserve

Selous Game Park,
Tanzania


Het wildreservaat Selous beslaat een grotere oppervlakte dan heel Nederland. Deze uitgestrektheid zie je pas écht goed vanuit de lucht, wanneer je een air-safari doet. Dit klinkt veel exclusiever en duurder dan het hoeft te zijn. Een kwestie van slim vervoer kiezen!

Ik combineerde een zonvakantie op Zanzibar met safari's in de binnenlanden van Tanzania. Daarbij verbleef ik op beide locaties in een resort van dezelfde Nederlandse eigenaar: Reef & Beach op Zanzibar en Africa Safari Camp in Selous. Vanuit Zanzibar kun je meerdaagse safari-trips boeken, waarbij je per klein vliegtuigje (in ons geval 6-persoons) naar het kamp in Selous wordt gevlogen. Tijdens de 40 minuten durende vlucht (zowel heen als terug) heb je prachtig zicht op de befaamde oceaan rondom Zanzibar en het uitgestrekte ongerepte landschap van Selous. Hoewel het moeilijk is om daadwerkelijk wild te spotten vanuit de lucht, vanwege de vele begroeiing, geeft het een geweldige impressie van het reservaat! De afstand moet je tóch afleggen, dus deze air-safari is echt een cadeautje op zich. En dan moeten de safari-dagen nog beginnen!

In Selous mag offroad gereden worden, omdat het geen nationaal park betreft. Er zijn dan ook niet veel wegen, alleen wat weggetjes voor praktische doeleinden. Zo'n diagonaal in mijn uitzicht liggend weggetje creëert op de foto een abstract effect.