Lake Manyara

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Morona Hill Lodge (Mto wa Mbu)

Lake Manyara,
Tanzania


Morona Hill Lodge ligt iet wat verstopt in de heuvels in de buurt van Mto wa Mbu, om er te komen moet je met een 4x4 drive een kilometer of 8 door Maasai land rijden. Toen wij wij er waren was alles kurkdroog en denk je waar rijden we in vredesnaam naar toe.

Er is geen weg, je rijdt dwars over de vlakte. langs Maasai hutjes en door diverse "washs" heen. De 4x4 moest nog behoorlijke kuren uithalen om naar boven te komen, maar als je eenmaal boven bij de accommodatie bent aangekomen, dan heb je ook wel wat.

Vanaf ons balkon hadden we een prachtig mooi uizicht over de vallei die aan onze voeten lag. In de verte konden we de koeien en geiten horen die door hun herders terug vanuit de heuvels naar huis werden geleidt.

Ik heb best wel een aantal mooie zonsondergangen gezien tijdens mijn reizen, maar zelden werd ik emotioneel zo aangegrepen door de natuur als op deze plek. Zo sterk zelfs dat ik een traantje heb moeten plengen toen de zon langzaam achter de horizon wegzakte. Deze plek lijkt door god en alles verlaten te zijn, maar heeft een ongelofelijk schoonheid die ik niet kan beschrijven.