Lake Manyara

Lake Manyara is een ondiep meer in het noordoosten van Lake Manyara. Het maakt deel uit van het Lake Manyara National Park. Naast de enorme populatie flamingo's loop je ook de kans om nijlpaarden, impala's, olifanten, gnoes, buffels, wrattenzwijnen en giraffen te spotten. Het park vormt in feite een lus, die je met een jeep helemaal rond kunt rijden. Trek hiervoor minimaal een paar uur uit om maximaal te genieten van de mooie omgeving.

Informatie over Lake Manyara

Beste foto's & tips van Lake Manyara

'498902' door marcelkuijper '498902' door marcelkuijper

TanzaniaLake Manyara

TanzaniaLake Manyara

Dit noem ik nu een...

marcelkuijper

Lake Manyara staat, als je het bord bij de ingang van het park mag geloven, bekend om leeuwen die in bomen klimmen maar helaas is dat niet door ons gezien in LM. Wij kwamen wel langs deze groep zebra's die wat stof deden doen opwaaien voor ons.

'485300' door corriedewinter '485300' door corriedewinter

TanzaniaLake Manyara

TanzaniaLake Manyara

Een wolk flamingo's..

corriedewinter

Tanzania is mijn allereerste wildlife reis. Ik geniet van de geuren, de geluiden en vooral de ruimte die je op je beeldscherm nooit zo kan ervaren. De Ngorongorokrater, de Serengeti, Kilimanjoro: al deze namen komen tot leven. Hier staan we bij Lake Manyara, een zoutmeer waar het park zijn naam aan dankt. Het Nationaal Park ligt aan de voet van de grote Rift Vallei, het park is vooral bekend door de boomklimmende leeuwen die in de acacia bomen klimmen voor wat schaduw, maar laten wij die nu net niet kunnen vinden. Gelukkig zien we veel andere moois, zoals de vele meerkatten (apen),bavianen, nijlpaarden, olifanten, waterbokken, giraffes en zelfs een luipaard. En dan zijn er de honderden rode flamingo’s die je hier ziet opvliegen. Zij leven van de algen in het meer en krijgen hun rode kleur door de verschillende mineralen in het water. Zullen we teruggaan om alsnog de boomklimmende leeuwen te zoeken? Tip: Ga in het droge seizoen (juli-oktober) voor de grote zoogdieren met jongen, het mountain biken en wandelsafari's. In het natte seizoen (november-juni) zijn er de vogels en de watervallen. Het water staat dan ook hoog genoeg voor kanotochten. Voordeel: Reizen in dit seizoen is goedkoper. Het regent niet de hele dag, de kleuren zijn intens en je hebt geen last van stof.

'496563' door marcelkuijper '496563' door marcelkuijper

TanzaniaLake Manyara

TanzaniaLake Manyara

Baboon avenue

marcelkuijper

We zijn nog steeds in Tanzania en in Lake Manyara. Dit park staat bekend om zijn tree climbing lions maar daar is weinig van te zien, helaas. Gisteren in het schemerdonker zagen we wel een leeuwin op een warme rots liggen maar het was al te laat om nog goed te kunnen fotograferen. Vanmorgen onderweg naar de lodge kwamen we de grootste groep baboons tegen die wij tot nog toe ooit gezien hebben. Zover het oog kon zien alleen maar baboons. We hebben de weg "baboon avenue" gedoopt.

Laat kaart zien